Kabakulak

Güncelleme Tarihi:

Kabakulak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 1998 00:00

Haberin Devamı

Zero Effect

Orijinal Film Müziği

(SONY)

Üzerinde çalışılmış soundtrack bulmanın zor olduğu bir dönemde ‘‘Zero Effect’’le karşılaşmak, hakikaten iyi geldi. Güzel olan sadece iyi isimlerin bir araya gelmesi değil. Hem kendi başına sağlam duran, hem de bir araya geldiklerinde sırıtmayan şarkılar derlenmiş. Her şeyden önce, albümü dinlerken kasılıp kalma tehlikesinin bulunmadığını belirtmek gerekiyor. Jamiroquai, Elvis Costello, Nick Cave and the Bad Seeds (Into My Arms'ı vermiş), Mary Lou Lord gibi isimlerin şarkılarını içeren albümün belkemiğini The Greyboy Allstars adlı bir topluluk oluşturuyor. Gayet kaliteli bir sound'u olan bu toplulukla ilk kez karşılaşıyoruz. Nerelidir, elemanları kimlerdir, bu zalim piyasada gelecekleri ne olacaktır tabii ki bilemiyoruz. Dileğimiz rock'n roll camiasında kendilerine uygun, güzel bir köşe bulabilmelerinden ibaret olacaktır. Filmi seyretmesek de müziğini begendik neticede. Konuyla ilgilenenlere (film müziği toplayanlar vs.) önerilir.

MIDNIGHT IN THE GARDEN...

Orijinal Film Müziği

(WEA/Balet)

CLINT Eastwood cazla yakından ilgilendiğini çeşitli vesilelerle kanıtlamış bir sinema sanatçısı. Charlie Parker'ın hayatını konu alan ‘‘Bird’’ filmini yönetmiş olması bile başlı başına bir incelikti. Clint Eastwood'un son filmlerinden olan ‘‘Midnight in the Garden of Good and Evil’’ın soundtrack'i de, caz şarkılarından derlenmiş. Charlie Haden gibi kaliteli caz sanatçılarının çaldığı; k.d. lang, Tony Bennett, Cassandra Wilson, Paula Cole gibi düzgün isimlerin seslendirdiği şarkılar arasında bolca caz standartı bulunuyor. Bu arada halk arasında ‘‘Keyser Soze’’ olarak da tanınan Kevin Spacey, Clint Eastwood'un kızı Alison ve bizzat Clint Eastwood da birer şarkı seslendiriyorlar.

RETURNTO THE LAST CHANCE

The Bluetones

(PolyGram)

GÜZELLİĞİN nereden ve ve zaman geleceği hiç belli olmuyor. The Bluetones'un turne sırasında albüm yapması, beklemediğimiz bir şeydi mesela. Turnede albüm yapılmaz diye bir şey yok tabii, ancak bu albümler genelde kuru, sıkıcı ve yorucu oluyor. O şehir senin bu şehir benim gezerken adam kafasını toplayacak da albüm yapacak. Neyse artık olan olmuş dedik ve Britpop'un güzide topluluklarından The Bluetones'un albümünü dinledik. Albüm kesinlikle fena değil. Mark J. Morriss ve arkadaşları, Britanya kaynaklı rock müziğe ilgi duyanların keyifle dinleyecekleri bir albüm yapmışlar. 13 şarkılık albümde modern bir Shadows ruhunu hissetmek de mümkün. Favorimiz ‘‘If...’’ oldu. Her ne kadar kabak tadı vermeye başladığını düşünsek de Britpop sevenlere ve bu akımın Oasis'den ibaret olmadığını düşünenlere önerilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!