Kaan bu yıl bitmeden havalanacak

Güncelleme Tarihi:

Kaan bu yıl bitmeden havalanacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2023 07:00

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni’nde Milli Muharip Uçak Kaan’ın göklerle buluşma tarihini “Kaan ile ilgili müjdemizi paylaşmıştık. 2023 bitmeden uçağımızın havalandığını göreceğiz” diyerek ilan etti.

Haberin Devamı

Erdoğan törende özetle şunları söyledi:

“Sizlerin şahsında kahraman ordumuzun tüm mensuplarının 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı tebrik ediyorum. Diplomalarını alarak ordumuzun saflarına katılan öğrencilerimizi kutluyorum. Hocalarımızı da canı gönülden tebrik ediyorum.

TARİHİ ADIMLAR

Son 21 yılda ordumuzun gücüne güç katacak tarihi nitelikte pek çok adım attık. Savunma sanayii alanında kelimenin tam anlamıyla bir destan yazdık. Yüzde 80’lerden alıp yüzde 20’lere düşürdüğümüz dışa bağımlılığımızla, cirosu 12 milyar doları aşan savunma sanayii sektörümüzle, bu sene 6 milyar doları bulacağına inandığımız savunma ihracatımızla, ATAK’tan KAAN’a, AKINCI’dan Aksungur’a, Fırtına’dan Siper’e, TCG Anadolu’dan MİLGEM’e savunma sanayimizde 21 yıla sığdırdığımız asırlık başarımızla, ülkemizi askeri imkân ve yetenekler bakımından en üst lige çıkardık.

Haberin Devamı

HAVA SAVUNMA SİSTEMİ

Kısa süre önce Milli Muharip Uçağımız KAAN’la ilgili müjdemizi paylaşmıştık. İnşallah 2023 senesi bitmeden uçağımızın havalandığını göreceğiz. Yakında olmadık bahaneler öne sürerek bize hava savunma sistemi vermeyenlere hava savunma sistemi satacak noktaya da geleceğiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!