K...nızı dönüp oturdunuz

Güncelleme Tarihi:

K...nızı dönüp oturdunuz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2012 00:00

40 sanık, duruşmaya üzerinde “Adil yargılama istiyoruz” yazılı tişörtlerle çıkınca Mahkeme Başkanı Diken, tespit yaptırmak istedi. Bunun üzerine bazı sanıklar salonu terk etti. Sanıkların ayağa kalkmasını da isteyen Diken, “Bugüne kadar size hoşgörülü davrandık. Ayak ayak üstüne attınız, k...nızı dönüp oturdunuz” diye konuştu.

Haberin Devamı

BALYOZ Planı iddialarına ilişkin 250’si tutuklu 365 sanığın yargılanmasına dün İstanbul 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Emekli Albay Dursun Çiçek ve Hâkim Albay Ahmet Zeki Üçok’un da aralarında bulunduğu 40 sanık, duruşmaya üzerinde “Adil yargılama istiyoruz” yazılı tişörtlerle çıktı. Mahkeme söz konusu tişörtlerle duruşmaya katılan sanıkların kimliklerini tespit etme işlemine başlayınca sanıkların bir bölümü salonu terk etti. Mahkeme Başkanı Ömer Diken de bunun üzerine “Hukuk içindeki sorunlar yargı yoluyla çözülür. Tişört giymeyle, basın yayın organlarına açıklama yapmakla bir yere varılamaz” dedi.
Ukala diyemezsin
Diken’in “Protesto amaçlı mı giydiniz” sorusunu bazı sanıklar “Evet” diye yanıtlarken, bazı sanıklar da ayağa kalkarak “Ben de tişört giydim” dedi. Bunun üzerine Diken, “Buna ukalalık derler, oradan karışıyorsunuz, mahkeme tespit yapıyor” dedi. Hâkim Albay Üçok, “Siz de ukala diyemezsiniz” cevabını verdi. Başkan Diken yoklama sırasında sanıkların ayağa kalkarak isimlerini söylemesini isteyerek, “Mahkeme huzurunda ağaya kalkmaya bile tenezzül etmiyorsunuz” diye konuştu. Bu sırada tutuklu sanık Albay Mustafa Önsel, “Ayağa kalkmak zorunda değilim. Biz ne zaman kalkacağımızı biliriz” dedi. Diken ise “Bugüne kadar size hoşgörülü davrandık. Ayak ayak üstüne attınız,
k...nızı dönüp oturdunuz” diye konuştu. Sanık Mustafa Önsel de, “Haksız yere tutukladınız. Bizi konuşturmadınız” yanıtını verdi. Bunun üzerine Diken, Önsel’e dışarı çıkmasını söyledi. Önsel, “Ben çıkıyorum zaten” diyerek tişört giyen sanıkların bir bölümüyle birlikte salondan ayrıldı.
Duruşmayı anlattılar
Balyoz Davası tutuklu sanıklarından emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın eşi Nilgül Doğan da davanın sonunda doğruların ortaya çıkacağını belirterek, “Doğruların üstü örtülemez. Eşlerimize gerçekten çok yazık oluyor. Onlar bu ülkenin gerçekten mümtaz aydın insanları. Darbeci hiç değiller. Bizler eşlerimizin ve avukatlarımızın arkasındayız” dedi. Balyoz Davası sanıklarından emekli Tümamiral Ali Deniz Kutluk’un eşi İrem Kutluk, duruşmada yaşananları şöyle anlattı: “Heyet ara verdiğinde de hakim ‘İzleyicilerden bu tişörtleri giyenler de ya bu tişörtleri çıkarırlar ya da izlemezler duruşmayı’ dedi. Yanımızda başka birşey olmadığından çıkaramayız. Onun için montlarımızı üzerimize giyerek önünü kapatıp duruşmaya katılacağız.”

Haberin Devamı

Baro: Atamıyoruz

Haberin Devamı

Mahkemenin, avukatlar duruşmaya girmediği için 232 tutuklu sanığa avukat görevlendirilmesi amacıyla İstanbul Barosu Başkanlığı’na yazdığı yazıya cevap verildi. Baro, kişinin kendi seçtiğinin müdafi bulunması, vekalet ilişkisinin devam etmesi durumunda avukat atanamayacağını belirtti. Balyoz Davası’na bakan sanık avukatları ortak bir basın açıklaması yaparak, “Taleplerimizin kabulüne karar verilinceye kadar, sadece şekli bir unsur olarak duruşma salonunda bulunmayı, mesleğimize olan saygımızdan ötürü reddediyoruz. Balyoz Mahkemesinin şekli unsuru olmayacağız” dediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!