Julia'yı öyle şımarttılar ki kıskandık

Güncelleme Tarihi:

Juliayı öyle şımarttılar ki kıskandık
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2001 02:15

Hürriyet poker yaptı. Roma'da Hollywood'un muhteşem Kare Ası ile görüştü. Ocean's Eleven filminin ilk galası için geçen hafta İncirlik Üssü'nü ziyaret eden George Clooney, Brad Pitt, Matt Damon ve Andy Garcia ile Roma'da konuştuk.

Ama yazık ki floş ruayali kaçırdık: Julia Roberts yoktu. Mazereti film çalışmalarına yetişmek zorunda olmasıydı. Ama Kare As Roma'daydı. Her biri bize Adana İncirlik Üssü'nde yaşadıklarını anlattılar. Seksi George Clooney, Yakışıklı Brad Pitt, Maço Andy Garcia ve Delikanlı Matt Damon. Dördü bir arada. İşte poker!


GEORGE CLOONEY


Julia Emir'i alıp götürecek diye korktuk


Yazık Türkiye'yi pek göremedik. Ama Türk askerleriyle karşılaştık, tanıştık. Bol bol hatıra resimleri çektirdik. Julia Roberts'e ilgi büyüktü. Dört erkek onu kıskandık. Emir, (doğru mu telaffuz ediyorum?) diye bir çocuk vardı. Julia onunla inanılmaz ilgilendi. Uçağa koyup kaçıracak diye korktuk. Filmin galasının İncirlik'te yapılması, ortağım, aynı zamanda filmin yönetmeni olan Steven Soderbergh'in fikriydi: 11 Eylül sonrası denizaşırı ülkelerdeki askerlerimizi düşünerek ilk galanın Avrupa'da bir üste yapılmasını önerdi. Warner Bros şirketi bu öneriyi havada kaptı. Yapımcı Jerry Weintraub araştırdı ve Türkiye'deki İncirlik Üssü'nün stratejik önemi değerlendirildi. Ve ekip Adana'ya uçtu. Aslında ben ‘‘The Peacemaker’’ filminde (birkaç yıl önce Nicole Kidman'la birlikte oynadığı bir casusluk-gerilim filmi) sanal olarak İncirlik'e gitmiştim. Ama bu sefer gerçek oldu.Türklere turist olarak ülkenize geleceğim diye söz verdim.


BRAD PİTT


Moral vermeye gittik Türkler bize moral verdi


Türkiye'de çok ama çok kısa kaldık. Zaten gece yarısı gittik. Saat değişimi filan derken kendimizi askerlerimiz arasında bulduk. Amaç onlara moral vermekti. Ama özellikle Türk askerlerin ailelerinden o kadar büyük ilgi ve yakınlık gördük ki, aslında moral veren değil, alan haline geldik. Bizim Julia'yı çok şımarttılar. Biz zaman zaman kamera karşısında rol icabı güya dövüşüyoruz, ama onların mesleği gerçekten zor.


ANDY GARCİA


Biz rol yapıyoruz onlar gerçekten dövüşüyor


11 Eylül'den sonra hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı kesin. İşte böyle bir ortamda, bunu en yakından, en duyarlı ve en zor şartlarda yaşayan Amerikan askerleri, İngiliz askerleri ve sizin disiplinli ama konuksever askerleriniz ve aileleriyle paylaşmak, sanırım Warner Bros'un aldığı en doğru karardı. Yazık ki fazla kalamadık. Julia'nın film çalışmaları vardı. Bizim ise Londra'da ikinci galamız yapılacaktı. Özellikle ülkelerinden ve sevdiklerinden uzak noeli ve yılbaşını geçirmeye hazırlanan Amerikan askerlerine biraz olsun moral verebildiysek ne mutlu bize. Biz hayatı rollerle sürdürüyoruz. Ama onlar gerçeklerle burun burunalar. Tanrı yardımcıları olsun.


MATT DAMON


Yengem bana Merhaba Asker demeyi öğretti


Adana'ya hareketimden önce yengem yani kardeşimin eşi iki yıllık İncirlik deneyimi ile bana üssü iyice tanıttı. Türk askerlerine ‘‘Merhaba asker’’ dememi tembih etti, ezberletti. Bir de vaktin olursa Adana'da kebap ye, Onbaşilar mı nedir, oraya git, en iyi şiş kebap orada yenir dedi. Ama vaktimiz olmadı. Daha doğrusu, üssün dışına güvenlik nedenleriyle çıkamadık. Ben basketbol oynamayı teklif ettim. Bizimkiler yorgunluklarını öne sürdüler. Ama yine askerlerle potaya atışlar yaptık. Aramızda en iyi oyuncu Julia Roberts çıktı. Bir teğmen bana Hava Filosunun armasını armağan etti, hayatımın sonuna dek saklayacağım. Ben de George gibi Türkiye'ye tekrar dönmeyi bir görev biliyorum. Ama bu kez yanımda Jane yengem de olacak.


İncirlik Üssü'nde prömiyeri yapılan ‘‘Ocean's Eleven’’ filmi, ABD'de gösterime girdiği hafta sonu 40 milyon dolar hasılatla Harry Potter'ı geride bıraktı. Bu film aslında altmışlı yıllarda çevrilen ‘‘Rat Pack’’ın yeniden yapımı. O filmde Frank Sinatra, Dean Martin, Sammy Davis Jr., Peter Lawford ve Joey Bishop oynamışlardı. Yeni filmde ise Brad Pitt, Andy Garcia, George Clooney ve Matt Damon (soldan sağa) oynuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!