Joe'nun bebeği

Güncelleme Tarihi:

Joenun bebeği
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 1999 00:00

Haberin Devamı

Gösterimdeki ‘‘Koca Bebek Joe’’da, Joe adlı dev bir gorilin bakıcısını oynayan Charlize Theron, aralarında son filmi ‘‘Celebrity’’de rol aldığı Woody Allen dahil, herkesin aklını başından alan bir çekiciliğe sahip.

Adı Charlize Theron. Doğum tarihi 7 Ağustos 1975, Benoni, Güney Afrika. Boy 1.80 cm. Saç rengi sarı. Göz rengi elektrik yeşili. Mevzun bacaklar. Asıl mesleği dansçı, mankenlik de yapmış. Halihazırda beyazperdeyi tutuşturmakla ve erkek seyircileri çıldırtmakla iştigal ediyor. Woody Allen, henüz göremediğimiz son filmi ‘‘Celebrity’’de hiper-seksi bir manken rolünü verdiği bu ateş parçasının ‘‘ezici bir seksapeli’’ olduğunu söylemiş. Onunla konuşma mutluluğuna ermiş yabancı erkek gazetecilerin kaleminden bal damlıyor. Onun için ‘‘Hollywood'un yeni atom bombası’’ diyorlar. Kendisi de ‘‘Cinsellikten korkmak niye? Son derece seksi bir yaratık olduğumu düşünüyorum,’’ diyor.

Fransız bir baba ve Alman bir annenin tek çocuğu olarak Güney Afrika'da doğan bu güzel, çocukluğunu Benoni'de bir çiftlikte geçirmiş. Anadili Afrikaner, ikinci dili İngilizce. Çiftlikte süt sağmanın dışında, annesinin yüksek topuklu pabuçlarını giyip, şapkalarını takıp makyaj yapar ve aynanın karşısına geçerek çeşitli rollere bürünürmüş. ‘‘Splash’’ filminde gördüğü Tom Hanks'e aşık olmuş, birkaç yıl sonra onunla ‘‘That Thing You Do!’’da oynayacağını ne bilsin? Klasik dans dersleri almış, bir de videodan sürekli film izlemiş. Dans derslerine giderken, biraz cep harçlığı kazanmak için markette kasiyer olarak çalışmaya başlamış. Sonra da sıkıntıdan gidip bir mankenlik yarışmasına yazılmış. Kazanmış, haliyle. Başına gelenleri doğru dürüst anlamadan, cebinde bir kontrat, 16 yaşında Milano'nun yolunu tutmuş ve ‘‘yılın uluslararası mankeni’’ olmuş. Avrupa'nın bütün podyumlarında 1.80'lik endamıyla salınarak hayatını kazanırken, bir dergi onu New York'a çalışmaya göndermiş. Orada, dans kariyerini sürdürmeye karar verip, Joffrey Ballet'ye girmiş. Ancak sekiz ay sonra, bir prova sırasında dizinden yaralanınca, çok sevdiği baleye veda etmek zorunda kalmış. 18 yaşında her şeyden bıkan, Güney Afrika'ya dönsün mü dönmesin mi bilemeyen Theron, annesinin de teşvikiyle kalkıp Los Angeles'a gitmiş. Bir süre etrafta amaçsızca dolandıktan sonra, günün birinde keşfedilmiş! Hiç tanımadığı bir adam ona yaklaşıp kartvizitini vermiş: bu, ünlü menejer John Crosby'den başkası değilmiş. Bozuk bir şiveyle konuştuğu İngilizcesini düzeltmek için aylarca çalışmış. Sonunda L.A.'ye gelişinden beş ay sonra ilk rolünü almış: ‘‘Two Days In the Valley’’de ‘‘Seks ve Yalanlar’’ın ünlü yıldızı James Spader'la kamera karşısına geçmiş. Ardından, küçükken hayranı olduğu Tom Hanks'in ilk yönetmenlik denemesi ‘‘That Thing You Do!’’da Oscarlı aktörle oynamış. Oyunculuk yeteneğini ise Keanu Reeves'in hayattan bıkmış alkolik karısını canlandırdığı ‘‘Şeytanın Avukatı’’nda göstermiş. Al Pacino ve Keanu Reeves'le başrolleri paylaştığı bu filmin ardından çevirdiği filmler ise şunlar: Woody Allen'ın yönetiminde, Kenneth Branagh ve Leonardo DiCaprio'ya birlikte ‘‘Celebrity’’; Bill Paxton'la ‘‘Koca Bebek Joe’’; Johnny Depp'le ‘‘The Astronaut's Wife’’ ve John Irving'in romanından uyarlanan ‘‘The Cider House Rules’’. Dans eğitimi sayesinde edindiği disiplin duygusunu koruyan ve ‘‘Oynamak, disiplin ihtiyacımı karşılıyor, her ne kadar dansı özlesem de’’ diyen güzel Charlize, son olarak ünlü Broadway müzikali ‘‘Chicago’’nun sinema uyarlamasında rol alacak.

Son bir not: Herkesin başını döndüren 23 yaşındaki bu peri kızının güzel başını kimin döndürdüğünü merak ediyorsanız söyleyelim: Kendisi bir süredir ‘‘Third Eye Blind’’ adlı rock grubunun şarkıcısı olan 34 yaşındaki Stephan Jenkins'le birlikte.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!