Jetleri gören PKK'lılar sivillerin arasına saklandı

Güncelleme Tarihi:

Jetleri gören PKKlılar sivillerin arasına saklandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2008 15:08

Son hava operasyonu öncesinde Kandil Dağı bölgesinde keşif uçuşu yapan Türk Savaş uçakları tarafından yerleri belirlenen bazı PKK'lı teröristlerin, Kuzey Irak’ta 1 Mayıs kutlaması yapan sivil halkın arasına karıştığı ortaya çıktı. Türk jetlerinin, sivil halkı kalkan olarak kullanan teröristlerin bulunduğu alanda alçak uçuş yaptıktan sonra ayrıldığı belirtildi.

Haberin Devamı

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Türk Hava Kuvvetleri’ne ait iki savaş uçağı, hava operasyonun gerçekleştirileceği Irak’ın Kuzeyi’ndeki Kandil Dağı bölgesinde 1 Mayıs günü keşif uçuşu yaptı. Bu sırada dağların yamacında gözcülük yapan silahlı bir grup PKK’lının yerleri belirlendi. Türk jetleri, tekrar aynı bölgeye manevra yaptığı sırada paniğe kapılan teröristler bulundukları yeri terketti. Teröristler koşarak hemen yakınlardaki düz bir alanda 1 Mayıs kutlaması yapan, aralarında çocukların da bulunduğu yerel halkın arasına sızdı. PKK’lılar böylece yaklaşık 500 kişiden oluşan sivil halkı kendilerine kalkan yaparakTürk jetlerinin hedefi olmaktan kurtuldu. Bomba yüklü Türk savaş uçakları ise Teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın posterlerinin de asılı olduğu alanda iki kez alçak uçuş yaptı. Savaş uçaklarının büyük bir gürültü ile alan üzerinde alçak uçuş yapması nedeniyle kutlamalara kısa bir ara verildi. Ardından da Türk savaş uçakları bölgeden ayrıldı.

Türk Hava Kuvvetleri, aynı günün gecesinde Kandil Dağı'na yönelik hava operasyonunda, aralarında lider kadroların da bulunduğu 150 teröristi etkisiz hale getirdi. Bombardıman sırasında PKK'nın İran kolu olarak bilinen PJAK’ın medya iletişim karargahının da isabet aldığı ve buradaki 6 teröristin de öldüğü kaydedildi.

       Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!