Jet nikâhın sırrı meğer hamilelikmiş

Güncelleme Tarihi:

Jet nikâhın sırrı meğer hamilelikmiş
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 1997 00:00

Haberin Devamı

On yıllık eşi Sadrettin Atığ'dan geçen 17 Eylül günü apar topar boşanıp dokuz gün sonra işadamı Orhan Aslıtürk'le evlenen Şişli Belediye Başkanı Gülay Çokay Aslıtürk, ‘‘hamile olduğunu’’ açıkladı.

Geçen hafta hakkındaki yolsuzluk iddiaları nedeniyle partisi ANAP'tan ihracı ve İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınması istenen Aslıtürk, üzerine çok gelinmesinden yakındı ve ‘‘Yaşadığım stres yüzünden bebeğimi düşürebilirim’’ dedi.

Gülay Çokay Aslıtürk, Regaip kandiline rastlayan geçen Perşembe günü öğleden sonra, ANAP Belediye Meclis Grubu'nun 16 üyesini ‘Şişli ile ilgili yeni projelerini açıklamak için’ makamına davet etti. Ancak davete sadece altı meclis üyesi katıldı. Şişli Belediye Başkanı'nın makamına gelen Meclis üyeleri Halit Ayangil, Erdinç Yaravul, Hasan Laçin, Naci Saral, Mustafa Meriç ve Süleyman Tombul'a projeler yerine özel hayatından bahsetmeyi tercih eden Gülay Aslıtürk, ‘‘hamile olduğu’’ müjdesini verdi. Beş haftalık evli belediye başkanı, yolsuzluk iddiaları nedeniyle partisinden ihracının istenmesinin, üzerinde ‘‘psikolojik baskı’’ yarattığını da söyledi ve ‘‘Hamile olduğumu bugün, bu mübarek kandil gününde öğrendim. Ama böyle baskı dolu bir ortamda çocuğumu düşürebilirim. Bu şekilde bir felaketle karşılaşırsam, bunun sorumlusu kim olacak?’’ diye konuştu.

Şişli Belediye Başkanlığı Basın Danışmanı Çiler Turaman, Aslıtürk'ün Şişli Belediye Meclis Grubu üyeleriyle yaptığı konuşmayı doğrulayarak, ‘‘Başkanımız 29 günlük hamile’’ dedi. Turaman, Aslıtürk'ün son günlerde kendisine yönelik suçlamalar nedeniyle psikolojik bunalım yaşadığını ve hakkında açılacak her türlü soruşturmaya hazır olduğunu söyledi.

Rapor almıştı

Gülay Aslıtürk, Sadrettin Atığ'dan boşanmasından hemen sonra büyük gazeteleri tek tek dolaşarak ‘‘yeniden evlendiği’’ müjdesini vermiş ve boşanmış bir kadının başka bir erkekle nikâhlanabilmesi için yasaların koyduğu 300 günlük bekleme süresinin uygulanmaması amacıyla ‘‘hamile olmadığı’’ yolunda rapor almıştı. Aslıtürk, bu raporu alabilmek için mahkemeye başvurmuş, koluna silinmez mürekkeple damga bastırarak bir devlet hastanesinde ‘‘hamilelik muayenesi’’nden geçmişti. Şişli Belediye Başkanı muayene sonucunda aldığı ‘‘hamile olmadığı’’ yolundaki doktor raporunu mahkemeye sunarak yeniden evlenmeye hak kazanmış ve Orhan Aslıtürk'le dünya evine girmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!