Jessica’ya tecavüz edildi iddiası

Güncelleme Tarihi:

Jessica’ya tecavüz edildi iddiası
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2003 01:56

Iraklı Binbaşı Ahmed, Nasıriye’de bir Amerikalı kadın askere tecavüz edildiğini söyledi. Er Jessica Lynch de Nasıriye’de esir düşmüş, kurtarıldıktan sonra tedavi altına alınmıştı.

Irak ordusunda Binbaşı olarak görev yapan Mesud Ahmed, savaş sırasında Nasıriye'de Amerikan askerleri ile çatışma sırasında ele geçen Amerikalı kadın asker Jessica Lyhch'e tecavüz edildiğini öne sürdü.

Binbaşı Ahmed, Musul'daki evinde AA muhabirine Nasıriye'deki uzun çatışmayı anlattı. Ahmed, Nasıriye'de Irak ordusundan bin, ABD ordusundan da 50 askerin öldüğünü belirtti.

Saddam fedailerinin rehin aldığı Amerikan askerlerinden iki kadına çok kötü davrandığını öne süren Ahmed, ‘‘Kadın askerlerden birine yaklaşık 10-15 Saddam fedaisi tecavüz etti. Diğer bayan asker ise öldürüldü. Tecavüz edilen kadın asker daha sonra tedavi için başka bir yere gönderildi. Öldürülen Amerikan askerlerinin cesetleri de üç gün yerde kalıyordu’’ diye konuştu. Binbaşı Ahmed'in tecavüz edildiğini savunduğu kadın asker, bir operasyonla kurtarıldıktan sonra tedavi için ülkesine gönderilen er Jessica Lynch'ti.

Savaşa toplam beş ayrı grubun katıldığını, bulardan Cumhuriyet Muhafızları, özel birlikler, Saddam fedaileri, Kudüs askerlerine çok önem verildiğini anlatan Ahmed, kendilerinin bağlı olduğu Irak ordusuna hiç önem verilmediğini kaydetti. Ahmed, savaşta ölen 40'a yakın arkadaşını kendi elleriyle gömdüğünü dile getirdi. Ahmed, ‘‘Mecit, çatışmalar sırasında askerlere ‘Sizleri kimyasaldan koruyacak' diye cesaretlenmeleri için ilaç veriyordu. Bu haplardan alan ve benim emrimdeki bir asker motosikletle Amerikan askerlerinin içine girip sekiz askeri vurarak, silahlarını alıp geri geldi. Hapları alan askerler Amerikan güçlerine saldırırdı. Bir defasında da 10'a yakın fedai kadın çarşafı giyip ellerinde su kovaları Amerikan askerlerine yaklaşarak sekiz kişiyi öldürüp yedi kişiyi de rehin aldı. Bu olaydan sonra Amerikan askerleri kendilerine yakın bölgeden geçen çarşaflı 20 kadını öldürdüler’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!