Japon öğretmene kınama cezası

Güncelleme Tarihi:

Japon öğretmene kınama cezası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2000 00:00

Japonya'da öğrencilerinden "yasaları ihlal etmeden eşinizi nasıl öldürürsünüz?" konulu bir kompozisyon yazmalarını isteyen lise öğretmeni kınama cezası aldı. Ülkenin batısındaki Nara kentinin Ikei lisesinde ismi açıklanmayan 51 yaşındaki öğretmen, 135 öğrencisinden, Sağlık Bilgisi dersinin 6 Aralık'taki dönem sonu sınavında, "Karınızı veya kocanızı yasaları ihlal etmeden 2 şekilde nasıl öldürürsünüz?" konulu kompozisyon yazmalarını istedi.

Velilerin tepkisi üzerine sınavdan birkaç gün sonra okul yönetimi öğrenci ve velilerden özür dilerken, okul müdürü Otozo Koda, "Öğretmene kınama cezası verdim bile, başka cezalar da gündeme gelebilir" dedi. Öğretmenin öğrencilerine "güçlü bir etki" yaratacak soru yöneltmek amacıyla bu kompozisyonu istediğini söyleyen Koda, öğrencilerden birisinin, "kurbanı mikrodalga fırının önünde elektromanyetik etkiye maruz bırakmayı"yazdığını kaydetti.

Bir başka öğrenci de kompozsyonunda, "kurbanı iyice sarhoş edip, bir trafik kazasına neden olmasını sağlamanın" yeterli olabileceğini yazdı. Öğretmen ise sadece öğrencilerinin "sigara içmenin, aşırı alkol tüketimi ve yemek yemenin, yağlı gıdaların erken ölümlere neden olduğunu" anlayıp anlamadığını görmek istediğini belirtti. Japonya'da son zamanlarda gençlerin şiddet olaylarına daha fazla karışmaları nedeniyle öğretmenin bu sorusu velilerin tepkisini çekti. (a.a)
Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!