Japon annenin hayal kırıklığı

Güncelleme Tarihi:

Japon annenin hayal kırıklığı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2009 19:12

GAZİANTEPLİ eşi 32 yaşındaki Fevzi Deniz'den olan kızı 5 yaşındaki Kader'i almak için verdiği hukuk savaşını kazanan 45 yaşındaki Japon Michiko Deniz, kızına kavuşamadı. Polis, kızıyla birlikte ortadan kaybolan baba Fevzi Deniz'i arıyor.

Tokyo'da yaşayan Michiko Deniz, 5 yıl önce Gaziantep'ten bu kente turist olarak gelen Fevzi Deniz'le evlendi. Her ikisi de fabrikada işçi olarak çalışan çift, 5 yıl önce dünyaya gelen kızları Kader ile birlikte 2008'in Kasım ayında Gaziantep'e geldi. Deniz, kendisinin kızıyla birlikte birkaç gün sonra geleceğini söyleyerek, Japon eşini gönderdi, ancak bunu yapmayıp, kızını Gaziantep'te bırakıp, Japonya'ya gitti.

Kızına ulaşamayan Michiko Deniz, geçen ay Türkiye'ye gelip, Japonya'nın Türkiye Büyükelçiliği'nden hukuk desteği aldı. Gaziantep Cumhuriyet Savcılığı'na başvuran anne, kızına hukuki yollarla kavuşmak istedi. Gaziantep Çocuk Mahkemesi hakimi, uzman pedagogların da raporunu dikkate alarak, yaşının küçük oluşu, anne sevgisine ihtiyacı olması nedeniyle küçük Kader'in annesine verilmesine karar verdi. Bu arada karara itiraz eden baba Fevzi Deniz'in itirazı reddedilirken, kızını teslim etmesi için 10 gün süre tanındı.

Ancak bugün Gaziantep Çocuk Mahkemesi'ne kızı Kader'in kendisine verilmesi için kesin kararı alan anne Michiko Deniz adliye çıkışında, “Gerçekten çok mutluyum. Adaletli bir karar veren hakim beye kalbimden teşekkür ediyorum” dedi. Michiko, daha sonra çocuğunu teslim almak için avukatlarıyla birlikte Çocuk Polisi'ne gitti. Ancak Çocuk Polisi'nde eşi Fevzi Deniz'in kızı Kader'i getirmediğini öğrenen anne Michiko Deniz büyük hayal kırıklığı yaşadı.

Polisin evine gittiği Fevzi Deniz ve kızının bir haftadır ikametinde bulunmadığı öğrenildi. Bunun üzerine polis baba ve kızının bulunması için çalışma başlattı.

Mahkeme kararına rağmen büyük umutlarla geldiği Gaziantep’te kızına yine kavuşamayan anne Michiko Deniz, Japonya Büyükelçiliği Hukuk Müşaviri Avukat Keiko Torigoe’nin yardımıyla güçlükle ayakta durdu. Adliye çıkışında mutlu olduğu gözlenen ancak kızını alamayınca büyük hayal kırıklığı yaşayan Michiko Deniz, üzüntüsünden dolayı gazetecilerin sorularını cevaplamadı. Deniz'in avukatı Sermet Atay, “Çocuk Asliye Ceza Mahkemesi'nin kararı kesinleşti.

Pedagogların raporu doğrultusunda Kader annesine verildi. Ancak Kader'in yeri aranıyor. Kader'in bir haftadır yerinde bulunmadığı öğrenildi. Nerede oldukları da belli değil. Şu anda polis çalışmasını sürdürüyor. Mahkemenin kararı uygulanacak. Biz Türk polisine güveniyoruz. Mutlaka mahkeme kararı uygulanacak ve çocuk annesine kavuşturulacak. Bulunduğunda anneye teslim edilecek. Japonya’ya dönüş işlemleri başlatılacak. Baba istediği zaman kızını görebilecek” dedi.
Michiko Deniz, avukatı Keiko Torigoe ile birlikte kaldığı otele döndü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!