Jandarma'dan 'Sarıyayla' açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Jandarmadan Sarıyayla açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2010 11:02

Jandarma Genel Komutanlığından, Tunceli'nin Nazımiye ilçesindeki Sarıyayla Jandarma Karakolu'nun etrafında çepeçevre tel örgünün olduğu, olayda zarar gören kısımların onarım çalışmasının yapıldığı bildirildi.

Haberin Devamı

Jandarma Genel Komutanlığı Genel Sekreterliğinden yapılan yazılı açıklamada, bir basın yayın organında Sarıyayla Jandarma Karakolu ile ilgili bir haber yayımlandığı anımsatıldı.

Haberde “karakolun köye gelen su şebekesinden yararlandığı, kışın çığ nedeniyle depo girişindeki boruların kırıldığı, köylüler tarafından karakola masrafın yarısının karakol tarafından karşılanması kaydıyla kendi imkanları ile tamir edilmesinin önerildiği ama teklifin kabul edilmediği, kışın askerlerin su ihtiyaçlarını dereden karşılamaya başladıkları, karakolun etrafında tel örgü bulunmadığı iddiasının da kesinleştiği, karakolun alt tarafında nöbetçi kulübelerinin bulunduğu yamaçta tel örgülerin olmadığı, askerlerin iki gündür eksik olan tel örgüyü çekerek yamacı kapatmaya çalıştıklarının” ifade edildi bildirildi.

Haberin Devamı

Sarıyayla Köyü ve Sarıyayla Jandarma Karakoluna gelen su hattında çığ düşmesi nedeniyle meydana gelen arıza sonucu 22-25 Mart 2010'da mevcut su hattının kullanılmadığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
“Bu süreçte karakolun su ihtiyacı gönderilen 2 bin adet 1.5 litrelik su ile karşılanmış, sulardan kullanılmayan bin adedi ise hala karakolun deposunda bulunmaktadır. Köyün ve karakolun su hattı ise Nazımiye Kaymakamlığı tarafından tamir ettirilmiş ve 25 Mart 2010 tarihinden itibaren yeniden kullanılmaya başlanmış olup, herhangi bir sorun yaşanmamıştır. Tamirat masrafı Kaymakamlık tarafından karşılanmış, köylülerden veya Karakoldan tamirat masrafı olarak herhangi bir ücret talep edilmemiştir. Karakolun etrafında çepeçevre tel örgü bulunmaktadır. Yapılmakta olan faaliyetler, mevcut tel örgülerin olayda hasar gören kısımlarının onarılması faaliyetidir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!