Jandarmadan Şafak Operasyonu: 37 gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Jandarmadan Şafak Operasyonu: 37 gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2009 16:22

Ankara Jandarma Alay Komutanlığı ekiplerince düzenlenen “Şafak” operasyonu kapsamında gözaltına alınanların sayısının 37'ye yükseldiği bildirildi.

Ankara Jandarma Alay Komutanlığı ekiplerince sabah erken saatlerde başlatılan ve “Şafak” adı verilen operasyonda gözaltıların sürdüğü belirtildi. Gözaltı sayısının 37'ye yükseldiği kaydedilirken, zanlılardan A.G. ve K.E'nin, DTP'nin Viranşehir ilçe teşkilatında görevli oldukları belirtildi.

Operasyonda ele geçirilen üç Kaleşnikof piyade tüfeğinden birinin, Ankara'nın Yakacık Mahallesi'nde, diğer ikisinin ise Viranşehir'de ele geçirildiği öğrenildi.

Ayrıca, aralarında Browning ve Zigzaver marka tabancaların da bulunduğu silahların, Ankara YİBA Çarşısı'ndaki bir silah tamir atölyesine getirildiği ve üzerlerindeki seri numaralarının burada silindiği belirtilirken, atölyenin sahip ve çalışanlarının da gözaltına alındığı kaydedildi.

Şanlıurfa, Mardin ve Konya'da gözaltına alınan kişilerin Ankara'ya getirileceği ve ifadelerinin alınmasının ardından hakim karşısına çıkartılacakları öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!