Jandarma uzman erbaş alımı sonuçları ne zaman açıklanır?

Güncelleme Tarihi:

Jandarma uzman erbaş alımı sonuçları ne zaman açıklanır
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2021 16:19

Jandarma uzman erbaş alımı başvuru sonuçları için heyecan giderek artıyor. Jandarma uzman erbaş alımı başvuruları 31 Ocak’ta sona erdi. 5 bin sözleşmeli uzman erbaş alımında sınavlar 5 aşamada yapılacak. Her bir aşamada başarılı olan adaylar bir sonraki aşamaya geçebilecek.

Haberin Devamı

Jandarma uzman erbaş alımı başvuruları ocak ayında alındı. Jandarma uzman erbaş alımı başvurularını yapan adaylar heyecanla sonuç açıklamasını beklemeye başladılar. Başvuruları uygun görülen adayların seçme sınavlarının ne zaman, nerede ve ne şekilde icra edileceği, başvurusu kabul edilerek kontenjana girmeye ve sınav ücretini yatırmalarına müteakip ayrıca bildirilecek. İşte detaylar

JANDARMA UZMAN ERBAŞ ALIMI SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Jandarma uzman erbaş alımı sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. Sınav tarihleri https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresinde ‘‘Personel/öğrenci alım başvuruları ve sonuçları’’ kısmından yayımlanacak. Adaylara posta ile tebligat yapılmayacak. Adaylara bildirilen sınav tarihi değiştirilemeyeceğinden, adaylar kendileri için belirtilen sınav tarihi ve saatinde sınav yerinde hazır bulunacaktır. Bildirilen tarihte sınava katılmayan adaylar, başka bir tarihte sınava alınmayacak.

Haberin Devamı

UYGULANACAK SINAVLAR

Başvuruları uygun görülen adayların seçme sınavlarının ne zaman, nerede ve ne şekilde icra edileceği, başvurusu kabul edilerek kontenjana girmeye ve sınav ücretini yatırmalarına müteakip ayrıca bildirilecektir. Adaylar sınavlara gelirken yanlarında; cep telefonu, hesap makinesi, çağrı cihazı, fotoğraf makinesi ve benzeri eşyalar getirmeyecektir. Sınavlar beş aşamada icra edilecektir. Her bir aşamada başarılı olan adaylar bir sonraki aşamaya geçebilecektir.

Ön sağlık muayenesi;

 Adaylar, giriş koşullarında belirtildiği şekilde; genel vücut yapısı, ağız, çene ve diş yapısının düzgün olması, frengi, kellik, yüzünde fazla miktarda çiçek bozukluğu, çıban, yara ve yanık izleri, vücudunda dövme, dilinde pelteklik, tutukluk, kekemelik ayağında düz tabanlık ve gözünde şaşılık, renk körlüğü vb. sağlık kusurlarının bulunmaması yönünden muayeneye tabi tutulacaktır.

Jandarma uzman erbaş alımı sonuçları ne zaman açıklanır

Yazılı sınav;

Haberin Devamı

İlköğretim (ortaokul) mezunu adaylara yazılı sınav uygulaması yapılacaktır. Sözel (Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi, Türkçe, Tarih, Coğrafya, Yurttaşlık Bilgisi vb.) ve sayısal (Matematik, Genel Yetenek vb.) konulardan yapılacak olan sınav (20) puan üzerinden değerlendirilecek ve adayların en az (10) puan alması gerekmektedir.

Fiziki Yeterlilik Sınavı (FYS) (spor testi);

Adaylara uygulanacak FYS konuları ve baraj değerleri Tablo-3’te belirtilmiştir. Belirtilen FYS barajlarını geçen adaylar mülakat ve uygulama sınavına katılmaya hak kazanacaktır. Adaylar yanlarında eşofman, şort ve spor ayakkabısı getirecektir.

Uygulamalı Meslek Bilgisi Sınavı;

Uygulama sınavı gerektiren branşlara müracaat eden adaylar hangi branşa müracaat etmişse o branşta uygulamalı meslek sınavına tabi tutulacaktır. Uygulamalı meslek sınavı 30 puan üzerinden değerlendirilecek, adayın başarılı olabilmesi için 15 ve üzerinde puan alması gerekmektedir (Uygulama sınavından 15 puanın altında not alanlar mülakat sınavına alınmayacaktır).

Haberin Devamı

Mülakat Sınavı;

Yazılı, Ön Sağlık Muayene, FYS (Spor) ve uygulamalı meslek bilgisi sınavlarında başarılı olan adaylar, mülakat sınavına alınacaktır.

Mülakatta; adayın konuşma yeteneği, ses tonu, heyecan durumu, çok yönlü düşünme, davranışlardaki denge, kendine güven gibi hususlar gözlenerek elde edilen bilgiler Mülakat Komisyonunca değerlendirilecektir. Sınav mülakat komisyonu ile aday arasında yüz yüze, sözlü iletişim şeklinde, soru-cevap yöntemi uygulanarak gerçekleştirilir.

BAKMADAN GEÇME!