Jandarma uzman erbaş alımı başvuru kılavuzu yayımlandı - Jandarma uzman erbaş alımı başvurusu nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

Jandarma uzman erbaş alımı başvuru kılavuzu yayımlandı - Jandarma uzman erbaş alımı başvurusu nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2021 20:00

Jandarma uzman erbaş alımı başvuru tarihleri ve başvuru şartları yayımlanan kılavuz ile belli oldu. 2021 yılı için Jandarma Genel Komutanlığına sözleşmeli uzman erbaş teminine yönelik başvuru kılavuzu yayımlandı. Adaylar işlemlerini 21 Ocak ve 31 Ocak tarihleri aralığında yapacaklar. Başvurular, https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresinden gerçekleşecek. Başvuruları olumlu değerlendirilen adaylar jandarma uzman erbaş alımı sınavına katılacak. İşte, Jandarma uzman erbaş alımı başvuru kılavuzu ve başvuru işlemlerinin ayrıntıları.

Haberin Devamı

Jandarma uzman erbaş alımı yoğun ilgi gören konular arasında bulunuyor. Jandarma Genel Komutanlığına toplam 5.000 sözleşmeli uzman erbaş alımı yapılacak. Başvurular Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemine eDevlet kapısı üzerinden yapılacaktır. e-Devlet sistemine e-devlet şifresi, mobil imza, e-imza, T.C. kimlik kartı veya internet bankacılığı seçeneklerinden birisi ile giriş yapılacaktır.

JANDARMA UZMAN ERBAŞ ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Başvurular, https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresinde ‘‘Personel/öğrenci alım başvuruları ve sonuçları’’ kısmından 21-31 Ocak 2021 (saat 23.59’a kadar) tarihleri arasında başvuru formunun doldurulması suretiyle yapılacaktır.

Sınav tarihleri https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresinde ‘‘Personel /öğrenci alım başvuruları ve sonuçları’’ kısmından yayımlanacaktır. Adaylara posta ile tebligat yapılmayacaktır. Adaylara bildirilen sınav tarihi değiştirilemeyeceğinden, adaylar kendileri için belirtilen sınav tarihi ve saatinde sınav yerinde hazır bulunacaktır. Bildirilen tarihte sınava katılmayan adaylar, başka bir tarihte sınava alınmayacaktır.

Haberin Devamı

BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

SINAV ÜCRETİNİN YATIRILMASI

Başvurusu kabul edilerek sınavlara katılmaya hak kazanan/çağırılan adaylar ile ilgili olarak;

(1) Adaylardan 50 Türk lirası sınav ücreti alınacaktır. (Sınav ücretinin hangi hesap numarasına ne şekilde yatırılacağı başvuru sonuçları ile birlikte adaylara bildirilecektir.)

(2) Sınav ücretini yatırmayan adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

(3) Sınav aşamalarından önce belgelerin kontrol edilmesi işlemi esnasında sınav ücretini yatırdığına dair (T.C. Kimlik numarası, adı, soyadı ve sınav adı bilgisinin yer aldığı) dekont beyan edilecek olup;

(a) Sınava girmeyen, giremeyen, sınava alınmayan, sınavdan çıkarılan, sınavı geçersiz sayılan,

Jandarma uzman erbaş alımı başvuru kılavuzu yayımlandı - Jandarma uzman erbaş alımı başvurusu nasıl yapılır

Haberin Devamı

(b) Sınav aşamalarının herhangi birinde başarısız olan,

(c) Sağlık raporu ve güvenlik soruşturması/arşiv araştırması aşamalarının herhangi biri olumsuz sonuçlanan,

(ç) Sınav ücretini kendi adına yatırmayan adayların, sınav ücretleri iade edilmeyecektir.

Sınav ücretlerinin yatırılması ve sonrasında sınav takvimi ve diğer duyurular https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresi Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Personel Temin Sistemi ‘‘Sonuç Bilgileri’’ bölümü altında ‘‘Sonuçlarım’’ kısmında yapılacaktır. Adaylar temin takvimine göre duyuruları takip etmekle sorumludur. Adayların adreslerine herhangi bir tebligat gönderilmeyecektir. Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Personel Temin Sisteminde yapılacak duyurular ile SMS bildirileri resmi tebligat niteliği taşımaktadır.

BAKMADAN GEÇME!