Jandarma Komutanlığı bahçesinde kemikler bulundu

Güncelleme Tarihi:

Jandarma Komutanlığı bahçesinde kemikler bulundu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2014 15:02

Mardin Jandarma Komutanlığı binasının onarımı sırasında bahçede mezar ve kemikler bulundu.

Haberin Devamı

İl Jandarma Komutanlığından alınan bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığı binasında gerçekleştirilen onarım çalışmaları sırasında bir mezara rastlandı.Durumun bildirilmesi üzerine Mardin Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı. Mardin Müze Müdürlüğünden gelen uzman bir ekip tarafından da mezarla ilgili inceleme yapıldı.İnsan Hakları Derneği (İHD) Mardin Şube Başkanı Erdal Kuzu, yaptığı açıklamada, 1990'lı yıllarda Mardin'de "gözaltında kaybolma" vakalarının yoğun olarak yaşandığını belirterek, gözaltına alınanların o dönem İl Jandarma Komutanlığında sorgulandığını savundu.

İl Jandarma Komutanlığına ait binanın onarımı sırasında bahçede insana ait kafatası ve kemikler bulunduğunu ifade eden Kuzu, şöyle dedi:

"Söz konusu kafatası ve kemiklere Mardin Cumhuriyet Başsavcılığınca el konuldu. 1990'lı yıllarda JİTEM'in merkezi olarak bilinen Mardin Jandarma Komutanlığı binasının bahçesinde bulunan kemiklerin o yıllarda kaybolmuş insanlara ait olduğunu düşünüyoruz. Şube olarak söz konusu kemiklerin kayıp yakınlarından alınan kan örnekleri ile karşılaştırılması ve olayla ilgili soruşturmanın derinleştirilmesi talebinde bulunacağız. Kemiklerle ilgili ayrıntılı bilgi Adli Tıp Kurumundaki incelemenin ardından netleşecek."

Haberin Devamı

Kuzu, soruşturma kapsamında kayıp ailelerinden alınan kan örneklerini, bulunan kemiklerle eşleştirilmesi amacıyla Adli Tıp Kurumuna gönderdiklerini sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!