Jandarma dolandırıcıyı suçüstü yakalattı

Güncelleme Tarihi:

Jandarma dolandırıcıyı suçüstü yakalattı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2009 13:02

ISPARTA’nın Şarkikaraağaç İlçesi Çarıksaraylar Belde Belediye Başkanı Ak Partili Özcan Turhan, kendisini Mahalli İdareler müfettişi olarak tanıtan ve yeni yönetmeliklerin yer aldığını iddia ettiği CD karşılığında belediyeden 500 TL para talep eden H.B.A.'yı jandarmaya suçüstü yakalattı.

Şarkikaraağaç İlçesi'ne bağlı Çarıksaraylar Beldesi'nde geçen Salı günü belediye binasında meydana gelen olayda gözaltına alınan ve çıkartıldığı mahkemece tutuklanan H.B.A'nın, bir dolandırıcılık şebekesinin üyesi olduğu ortaya çıktı.

İlçe Jandarma Komutanlığı’nın daha önce ‘sahte müfettişler’ konusunda kendisini uyardığını belirten Çarıksaraylar Belediye Başkanı Özcan Turhan, bu uyarının üzerinden kısa bir süre sonra, kendisini İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü müfettişi olarak tanıtan bir kişinin belediyeyi aradığını söyledi. Bu kişinin kendisine, “Arkadaşlarımız bölgenizde. Genel Müdürlüğümüzün yeni yönetmelik değişikliklerini içeren CD’lerini belediye başkanlarına dağıtıyorlar. Müsaitseniz o bölgedeki arkadaşımızı size yönlendireceğiz. Yalnız CD ve içerisindeki program bedeli 500 TL'dir” dediğini belirten Turhan, şunları anlattı:
“Bunun üzerine ben jandarmanın uyarısını hatırladım ve belediyeye yönlendirecekleri kişiye 14 Aralık gününe randevu verdim. Daha sonra jandarmayı arayıp durumu bildirdim. Ancak organize suç şebekesinin üyesi olan bu kişi randevu saatinde gelmedi. Bir gün sonra belediyeye geldi. Olumsuz bir duruma karşı personeli uyarıp gerekirse müdahale etmelerini istedim. Şahıs benimle görüştüğü sırada, tam kendisinden CD’yi teslim alırken jandarma ekipleri suçüstü yakaladı. Şahsın üzerinde ayrıca iki adet sahte fatura da çıktı.”

Jandarma tarafından gözaltına alınan H.B.A., Şarkikaraağaç’ta çıkartıldığı mahkemecetutuklanarak cezaevine gönderildi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!