Jandarma: Alanımızı genişletme çabamız yok

Güncelleme Tarihi:

Jandarma: Alanımızı genişletme çabamız yok
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2003 01:51

Hürriyet Gazetesi yazarı Cüneyt Ülsever'in, ‘‘Jandarma, polisin görev alanına girmemeli’’ yazısı üzerine bir açıklama yapan Jandarma Genel Komutanlığı Genel Sekreterliği, ‘‘Görev alanlarını genişletme çabası içinde olmadıklarını’’ bildirdi.

Sekreterlik, Mardin'de gözaltındayken tecavüze uğradığı iddia edilen Ş.E'nin şikayeti üzerine açılan davada, 405 askerin yargılanması ve bu olaya ilişkin basında yer alan haberler üzerine de bir savunma yaptı.

Ülsever'in yazısı üzerine yapılan açıklamada, jandarmanın son 3 yıllık istatistiklere göre suçların aydınlatılmasında yüzde 94, suçluları yakalamada yüzde 98 başarılı olduğu vurgulandı. Açıklamada, ‘‘Sözkonusu makalede iddia edildiği gibi jandarma, görev alanını genişletme çabası içinde olmayıp, tam tersine yasal görevleri ve genel kolluk sıfatıyla sorumlu olduğu hizmetleri daha iyi yerine getirmek üzere AB normlarında organize olma ve kapasite arttırma çalışmalarını sürdürmektedir’’ denildi.

Ş.E. AÇIKLAMASI

Yapılan diğer yazılı açıklamada ise birkaç duyum ve müştekinin isnatlarına bağlı şekilde 405 jandarma personelinin, bir kişiye tecavüz ettiği şeklinde abartılı iddianın, kesinleşmiş yargı kararı ile hüküm altına alınmış gibi basın organlarında yer aldığı bildirildi. İddianın, ‘Çırılçıplak soyulup falakaya yatırıldı’’, ‘‘Askerlere tecavüz davası' gibi başlık ve sloganlarla çarpıtılarak sunulmasının, bölücü örgütün ve onun işbirlikçilerinin propaganda amaçlı gayretlerinin bir parçası olabileceği değerlendirmesinde bulunuldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!