Jackson'ı Ereğli'ye getirtemedi ama...

Güncelleme Tarihi:

Jacksonı Ereğliye getirtemedi ama...
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2009 13:43

Türkiye’nin en sevilen Belediye Başkanı Halil Posbıyık, merhum Michael Jackson’ı Ereğli’ye getirtemedi belki ama ilçesi için “domuz gribine önlem olsun” diye bir hamsi festivali düzenledi.

Haberin Devamı

En ilginç domuz gribi aşısı efsaneleri / Foto Analiz

Esprili çıkışlarıyla tanınan Zonguldak'ın Ereğli ilçesinin Belediye Başkanı Halil Posbıyık, bu kez düzenlediği 8. Karadeniz Ereğli Hamsi Festivali’ndeki sözleriyle gündeme geldi. Bozhane Balıkçı Barınağı'nda düzenlenen festivalde Ereğlililere 5 ton hamsi, 450 adet mangal ve 1 ton kömür, ekmek, helva, kuru  soğan, şişe suyunun yanı sıra ıslak mendil de dağıtan Başkan Posbıyık, festivalin sonuna doğru bombayı patlattı.

BAŞBAKAN DA GRİPTEN HAMSİYLE KORUNUYOR

Dünyada ve Türkiye'de yaşanan domuz gribine rağmen Ereğli halkının aşı olmayacağını duyuran Başkan, sözlerine şöyle devam etti: “Çünkü biz Ereğli hamsisi yiyoruz. Buradan çıkarılan hamsiyi antibiyotik, domuz gribinin aşısı olarak kabul edebilirsiniz. Başbakanımız kürsüye çıkıp ‘Ben aşı olmayacağım ailem de olmayacak’ derken belki siz farkında değilsiniz ama buradan kendisine Ereğli hamsisi gönderdik. Aşı olmak yerine hamsiyi kullanıyor. Domuz gribinden korkan tüm vatandaşlara ilçemize gelmelerini ve Ereğli hamsisi yemelerini öneriyorum. Hamsi, soğan dağıtıyoruz. Hamsi ile soğan bir araya geldiğinde domuz gribi aşısından daha etkili oluyor.”

Haberin Devamı

JACKSON ÖBÜR TARAFA EKSİK GİTTİ

Belediye Başkanı Posbıyık, geçen haziran ayında, Michael Jackson’ın ölümünün ardından ünlü yıldızla tanışıklığının olduğunu, kendisiyle Ereğli’ye gelip konser vermesi için anlaştığını ancak bu planı gerçekleştiremeden yaşamını yitirdiğini söylemişti. Posbıyık, Jackson’a atfen, “Allah rahmet eylesin ama önemli olan Kdz. Ereğli'yi görmeden gitti. Öbür tarafa eksik gitti ona üzülüyoruz. Herkesin Kdz. Ereğli'yi görmesini ve eksikliğini gidermesini istiyoruz" demişti.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!