İztuzu’nda yeni kriz

Güncelleme Tarihi:

İztuzu’nda yeni kriz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2016 21:59

Dalyan’daki cennet plajda çevrecilerin eylemleri üzerine mahkeme kararıyla duran kriz, ‘İşletme hakkı bizde’ diyen şirketin 25 kişilik ekibi gelince yeniden patlak verdi.

Haberin Devamı

Deniz kaplumbağalarının üreme alanlarından Muğla Dalyan İztuzu Plajı’nı işletme yetkisi olduğunu iddia eden DALÇEV AŞ yetkilileri, dün 25 kişilik ekiple gelince, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MUSKÜ) yöneticileriyle karşı karşıya geldiler. MUSKÜ yetkilileri, DALÇEV ekibinin alandan çıkarılması için kaymakamlığa dilekçe verdi. İztuzu Kurtarma Platformu üyeleri de plajı şirkete teslim etmeyeceklerini, dedelerinden aldıkları haliyle çivi bile çaktırmadan torunlarına bırakacaklarını belirttiler. 

HER ŞEY YENİ BAŞLIYOR

Hürriyet’e “Her şey yeni başlıyor” diyen platform sözcülerinden Avukat Berna Babaoğlu şöyle konuştu: “Geçen yıl Çevre ve Şehircilik Bakanlığı MUSKÜ ile 3 yıllık protokol imzaladı. Üniversite kaplumbağaların korunması ve izlenmesine ilişkin çalışmalar yapacaktı. DALÇEV, geçen yıl iş makineleri ile hoyratça bir gece yarısı buraya gelmiş, insanların mücadelesiyle de buradan çıkarılmıştı. Şimdi kaplumbağaların yumurtlama dönemi. Bu süreçte sessizlik ve karanlık çok önemli. Mücadelemiz sonuna kadar devam edecek.”

Haberin Devamı

‘Asıl işgalci üniversite’

DALÇEV Genel Müdürü Ramazan Oruç ise, İztuzu Dalyan Boğazağzı mevkisi günübirlik işletme ihalesini 2014 yılında kazandıklarını, ancak Ortaca Belediyesi’nin açtığı davalar nedeniyle sürecin uzadığını belirtti ve şu iddialarda bulundu: “Muğla Sulh Hukuk Mahkemesi geçen mayısta üniversite ile protokolün geçersiz olduğu kararını verdi. Bilimsel araştırma yapması gereken üniversite para kazanma peşine düşmüş. Hukuki yoldan hakkımızı arayacağız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!