İznik Gölü'nde acı olay... Yüzme hakemi Ferudun Ulu'nun cansız bedeni bulundu

Güncelleme Tarihi:

İznik Gölünde acı olay... Yüzme hakemi Ferudun Ulunun cansız bedeni bulundu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2023 17:52

Bursa'da İznik Gölü'nde 1 hafta içinde 3 kişi boğuldu. Geçtiğimiz günlerde 8 ve 80 yaşında olan iki kişinin boğulmasının ardından Türkiye Yelken Federasyonuna bağlı yüzme hakemi Ferudun Ulu da hayatını kaybetti. İznik Gölü'nde yüzmek için suya girip boğulan Feridun Ulu'nun cansız bedeninin 24 saat sonra 11 metre derinlikte bulunduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Türkiye Yelken Federasyonu'na bağlı yüzme hakemi olarak görev yapan Ferudun Ulu, dün saat 15.00 sıralarında 2 arkadaşıyla birlikte tekneyle İznik Gölü'ne açıldı. Kıyıdan yaklaşık 300 metre uzaklaştıktan sonra yüzmek için göle atlayan Ulu, gözden kayboldu. Ulu’ya ulaşamayan arkadaşlarının ihbarı üzerine bölgeye Sahil Güvenlik Güney Marmara Grup Komutanlığı ve İznik İlçe Jandarma Sahil Güvenlik ekibi sevk edildi. 3 balık adamın yaptığı arama çalışmalarından sonuç alınamadı.

SONAR CİHAZI YERİNİ TESPİT ETTİ

Bursa'da 2 arkadaşı ile tekneyle açıldığı İznik Gölü'nde yüzmek için suya atlayıp, gözden kaybolan yüzme hakemi Ferudun Ulu'nun (60) bulunması için Sahil Güvenlik Güney Marmara Grup Komutanlığı ve İznik İlçe Jandarma Sahil Güvenlik ekiplerince çalışma yürütüldü. SONAR cihazı ile arama yapan ekipler, önce Ulu'nun bulunduğu yeri tespit etti. Türkiye Yelken Federasyonu'na bağlı yüzme hakemi olarak görev yapan Ulu'nun cesedi, bulunduğu noktadan dalgıçlarca çıkarıldı.

Haberin Devamı

GÖLE GİRİŞLER YASAKLANDI

Ulu'nun cansız bedeni otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu’nun morguna kaldırılırken, İznik Gölü'ne girişler yasaklandı. Jandarma ekiplerince yapılan anonslarla, cankurtaranların olduğu İnciraltı ile Orhangazi halk plajları hariç göle girmenin yasaklandığı ve yasağa uymayanlara para cezası uygulanacağı duyuruldu.

YELKEN YARIŞLARINDA HAKEMLİK YAPACAKTI

Bursa'da 2 arkadaşı ile birlikte tekneyle açıldığı İznik Gölü'nde yüzmek için suya girip boğulan Feridun Ulu'nun cansız bedeninin 24 saat sonra 800 metre açıkta 11 metre derinlikte bulunduğu belirtildi.

Mudanya İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Deniz Limanı Şubesi Sualtı Grup Amirliği'nde görevli polis dalgıçlar tarafından bulunan Feridun Ulu’nun, 30 Ağustos Zafer Kupası Yelken Yarışmaları’nda yelken hakemi olarak görev yapacağı öğrenildi.

Direksiyon öğretmenliği de yapıp, motor sporlarıyla uğraşan 2 çocuk babası Ulu’nun Tarihi Bursa Kayı Mehter Takımı’nda da bir süre görev aldığı ifade edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!