İZMİT'TE, ULUSLARARASI BULUŞ YARIŞMASI

Güncelleme Tarihi:

İZMİTTE, ULUSLARARASI BULUŞ YARIŞMASI
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2005 16:47

İZMİT'TE, ULUSLARARASI BULUŞ YARIŞMASI DÜZENLENECEK

Kocaeli Sanayi Odası (KSO), Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) ve Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nce (GYTE) “1. Uluslararası Buluş Yarışması” düzenlenecek.
Kocaeli Sanayi Odası Genel Sekreteri Hamdi Doğan, yarışmanın esaslarını belirlemek için Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halis Demir, GYTE Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Keskiner ile bir araya geldi.
Toplantıda, KSO tarafından 3 kez düzenlenen Ulusal Buluş Yarışması'nın kapsamının genişletilerek uluslararası hale getirileceğini dile getiren Doğan, yarışmanın amacının, sanayide kullanılabilecek buluşlarla sanayicileri bir araya getirmek olduğunu söyledi.
Doğan, yarışmaya son başvuru tarihinin 2006 yılının temmuz ayı olacağını ifade ederek, içerikleri gizli kalacak buluşların KOÜ ve GYTE öğretim üyelerinden oluşan ilgili komisyonlarca değerlendirileceğini, değerlendirme sonucunda, birinci olan eserin sahibine 10 bin, ikinciye 7 bin 500 ve üçüncüye 5 bin avro ödül verileceğini kaydetti.
Yarışmayla ilgili ayrıntılı toplantının Aralık ayında yapılacağı bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!