İzmit Körfezi’nde korkutan su çekilmesi

Güncelleme Tarihi:

İzmit Körfezi’nde korkutan su çekilmesi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2009 17:56

MARMARA Denizi’nin değişik noktalarında birkaç günden beri görülen su çekilmesi İzmit körfezi’nde de belirgin bir şekilde arttı.

Körfez’in doğusunda deniz suyu seviyesi yaklaşık 1 metre ayşağıya düşerken, midye ve değişik deniz canlıları suyun dışında kaldı.

İzmit Körfez’nin yerleşim birimi olan noktalarında daha çok gözlenen deniz suyundaki çekilme, bazı vatandaşlar “Deprem mi olacak?” diye endişelenirken, deneyimli balıkçılar ise bunun poyraz estiğinde yaşandığını belirtmelerine rağmen, ancek ilk kez çekilmenin bu kadar fazla olduğunu da söylediler.

Kocaeli Balıkçılar Derneği Başkanı Barbaros Akkuş, genelde bu mevsimde deniz çekilmesinin yaşandığını belirtirken, “Bazı vatandaşylar bu durumu hemen depremin habercisiymiş gibi görüp korkuya kapılıyor. Biz yıllardır bu olaya tanık oluyoruz. Endişe edecek bir şey yok” dedi. İzmit Marina’da balıkçı teknesi bulunan Kazım Pehlivan da deniz suyundaki alçalmanın yaklaşık bir metre olduğunu belirterek, “Poyraz estiğinde su çekilir. Lodos estiğinde ise tam tersi yaşanır” diyerek vatandaşların endişe etmemelerini istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!