İzmirliler de Körfez’le barışıyor

Güncelleme Tarihi:

İzmirliler de Körfez’le barışıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2001 01:52

İzmir, kirli ve pis kokan Körfez'den kurtuluyor. Temizleme çalışmaları sonucu gri rengi maviye dönüşen Körfez'le barışan İzmirliler, yelken sporu yapıyor, oltasını alıp kıyıda balık avına çıkıyor.

İzmir Körfezi tarihinde ikici kez büyük bir değişim geçiriyor. 1960'lı yıllardan itibaren lağım sularının dökülmesiyle kirlenen Körfez’e, Büyük Kanal Projesi'yle 2001 yılının ilk yarısında deniz canlıları da geri dönmeye başladı.

650 MİLYON DOLAR HARCANDI

Arıtma tesisi 25 Ocak'ta, üçte bir kapasiteyle devreye giren Büyük Kanal Projesi'ne bugüne kadar 650 milyon dolar harcandı. 21 Haziran'da ise saniyede 7 metreküp arıtacak tam kapasiteye ulaştı. Kentin tüm lağım sularını, denize dökülmeden projeye dahil etmek için süren kanal çalışmaları bu yıl sonunda tamamlanacak. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı DSP'li Ahmet Piriştina, pırıl pırıl bir körfez için gece gündüz çalıştıklarını belirterek, ‘‘Körfezin temizlenmesi İzmir'in kaderini etkileyecek. Diğer tüm yatırımlar bunun gerçekleşmesine bağlı. 2002 Haziran'ında nihai hedefimize kavuşacağız’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!