İzmirli DJ Hakan'ın 64 saat 23 dakikalık tartışmalı rekoru

Güncelleme Tarihi:

İzmirli DJ Hakanın 64 saat 23 dakikalık tartışmalı rekoru
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2000 00:00

Haberin Devamı

İZMİRLİ şovmen ve DJ, 31 yaşındaki Hakan Doğanay, 64 saat 23 dakika radyo canlı yayınıyla Guinnees Rekorlar Kitabı'na girmeye hak kazandığını iddia etti.

Yerel Yeni Radyo'da 20 Eylül Çarşamba günü saat 14.00'te programına başlayan Doğanay, dün saatler 06.23'ü gösterdiğinde rekorunu ilan etti. Hiç uyumadan ve dinlenmeden 3 günlük uzun maratonu geride bırakan Doğanay, yayın süresince bir doktor, bir hemşire ve yeminli gözlemciler tarafından dakika dakika izlendi. 63 saat 31 dakika olan dünya rekorunu yaklaşık 1 saatlik farkla geçtiğini iddia eden Doğanay, başarısını kendisini dinleyen İzmirli sevenleriyle paylaştı. Doğanay, ‘‘Rekoru kıran ilk Türk olduğum için sevinçliyim. Başarımda kendime inancım büyük rol oynadı’’ dedi. Yayın süresince kendisine destek olan izleyicilerine ve arkadaşlarına teşekkür eden DJ, ‘‘İyi bir antrenman dönemim olmadı. İlk gün erken kalkmam gerekirken uyuya kalmışım. Bu da beni olumsuz etkiledi. Son gün çok zorlanmama rağmen seyircilerimin verdiği destek beni ayakta tuttu. Hedefim rekorumu daha da ilerilere götürmektir’’ dedi.

Radyo yetkilileri, dünya rekoru denemesinin Guinnees'in koyduğu kurallara göre yapıldığını bildirdi. Radyo yetkilileri daha önce de buna benzer rekor denemeleri yapıldığını, ancak Guinnees sözleşmesine uyulmadığını için hiçbir geçerliliği olmadığını savundu. Doping konrolü de yapılan Doğanay'ın hafta başında Ankara'ya gidip Guinnees sözleşmesini imzalayacağı açıklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!