İzmir'e şehit ateşi düştü

Güncelleme Tarihi:

İzmire şehit ateşi düştü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2007 12:04

ŞIRNAK'ta şehit olan 28 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Vedat Dayıoğlu'nun İzmir'deki yuvasına ateş düştü.

Haberin Devamı

Şehit Vedat Dayıoğlu 10 gün önce ikinci evlilik yıldönümünü kutlamış, yedi ay önce de baba olmuştu.
Şırnak'ta şehit olan Vedat Dayıoğlu'nun şehit haberi Ege Ordu Komutanlığı'ndan gelen ekip tarafından baba Recep Dayıoğlu'na ve anne Zeynep Dayıoğlu'na bildirildi. Anne ve baba üzüntüden kısa süreli baygınlık geçirdi. Askerlik görevini 2000 yılında Tunceli'de komando olarak yapan Vedat Dayıoğlu, 2004 yılının Mayıs ayında Siirt'e tayin edildi.

Dayıoğlu, terör bölgesinde görev yaptığı sırada izin alarak 14 Mayıs 2005'te hayatını çok sevdiği Şengül Dayıoğlu ile birleştirdi. Çiftin düğünleri de İzmir'in Bayraklı Semtinde bulunan Şehit Ümit Boz Tesisleri'nde yapıldı. Vedat- Şengül Dayıoğlu çifti yedi ay önce dünyaya gelen kız bebeklerine ‘Azra’ adını verdi. Vedat Dayıoğlu'nun en son geçen hafta pazar günü ailesiyle yaptığı telefon görüşmesinde, sık sık operasyona gittiklerini ancak korkulacak bir şey olmadığını, durumunun iyi olduğunu belirterek, ailesinden kendisini merak etmemelerini istediği öğrenildi.

Haberin Devamı

Oğulunun şehit haberiyle sarsılan baba Recep Dayıoğlu, “Vatan sağolsun. Teröre oğlumuzu kurban verdik ama vatan için canı feda olsun. Kendisi benim karşı çıkmama rağmen uzman çavuş olarak askerliğe devam etmek istedi. Kendisine çok yalvardım. ‘Sana yeni bir ev yapalım iş de bulursun’ dedim ama uzun süre iş bulamayınca uzman çavuş olarak göreve başladı” dedi.

Sakinleştirici iğnelerle ayakta zorluklu duran anne Zeynep Dayıoğlu ise “Şehit haberlerini duyduğumda gözyaşı döküyordum. Benim oğlum da şehit oldu. Gurur ve acıyı aynı anda yaşıyorum. Sabah içimde bir sıkıntıyla uyandım. Onun nedeni oğlumun şehit haberiymiş” dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!