İzmir’e mevsimin ilk karı düştü… İşte İzmir hava durumu

Güncelleme Tarihi:

İzmir’e mevsimin ilk karı düştü… İşte İzmir hava durumu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2018 12:03

İzmir’in Ödemiş ilçesindeki Bozdağ'a mevsimin ilk karı düştü. Sabahın erken saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışıyla birlikte bölge beyaza büründü. Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava sıcaklıklarının fark edilir derecede düşeceği konusunda vatandaşları uyarmıştı.

Haberin Devamı

İzmir’de, meteorolojinin uyarılarının ardından mevsimin ilk karı Ödemiş ilçesindeki Bozdağ'a düşerken, yağan karla birlikte bölge beyaza büründü. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün İzmir’e 'soğuk hava’ uyarısının ardından kent genelinde hava sıcaklığı hissedilir derecede düştü. Özellikle sabah saatlerinde etkili olan soğuk havayla karşılaşan İzmirliler oldukça şaşırdı. Termometrelerin ise sabah saatlerinde 10 dereceye kadar düşmesi dikkat çekti.

Öte yandan İzmir’in Ödemiş ilçesindeki Bozdağ'a mevsimin ilk karı düştü. Sabahın erken saatlerinden itibaren etkili olan lapa lapa kar yağışıyla birlikte bölge beyaza büründü. Bazı yolların kapanmaması içinse ekipler kar küreme çalışması yaptı. Bozdağ civarındaki kar yağışıyla birlikte hava sıcaklığı ise eksi 3 derecelere kadar düştü.

İzmir'de soğuk havanın birkaç gün daha etkili olması bekleniyor.

EGE BÖLGESİ HAVA DURUMU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, öğleden sonra bölgenin iç kesimlerinin yükseklerinde yer yer karla karışık yağmur şeklinde görülmesi bekleniyor. Rüzgarın; kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!