İzmir'deki patlamalarla ilgili şok detay! Kim olduğu ortaya çıktı

Güncelleme Tarihi:

İzmirdeki patlamalarla ilgili şok detay Kim olduğu ortaya çıktı
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2017 11:05

İzmir Buca'da dün gece 02.00 sıralarında meydana gelen patlamanın arkasındaki hain plan belirlendi. İki teröristin önce çok yoğun olmayan sokakta bombanın ilkini patlatmayı; patlamanın ardından ise polisin olay yerine gitmesiyle ikinciyi patlatmayı hedef aldıkları ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Buca Çamlıkule Mahallesi 254 Sokak’taki bir otomobilde gece 02.00 sıralarında patlama olduğu ihbarı üzerine polis ekipleri bölgeye geldi. Bir süre  sonra patlamanın meydana geldiği araca 300 metre uzaklıkta bu kez çöp konteynerinde ikinci bir patlama oldu. 

 

Haberin Devamı


Asayiş, terörle mücadele, istihbarat ve bomba imha ekiplerinin yaptığı çalışmada, ilk patlamanın gerçekleştiği otomobilde bir teröristin cesedi bulundu, sürücü koltuğundaki yaralı terörist ise olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı. Araçta ve çevrede yapılan incelemede, teröristler araç içinde el yapımı patlayıcı hazırlarken, bombanın ölen teröristin kucağında patladığı saptandı. İzmir Emniyeti'nin olayın ardından yaptığı çalışmada teröristlerin kimlikleri de saptandı. Ölü ele geçen M.S.A ile H.A.'nın akraba oldukları tespit edildi. 

KİMLİKLERİ TESPİT EDİLDİ

Yapılan çalışmada M.S.A ve H.A.'nın İzmir'de oturduklar belirlendi. Kamyon şoförlüğü yapan M.S.A'nın Irak'a gidip geldiği, bomba yapımını orada öğrendiği akrabası olan ve araba alım satımıyla uğraşan yaralı terörist H.A. ile plastik bombayı yaparak, zaman ayarlı düzenekle patlamayı planladıkları kaydedildi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!