İzmir'deki 6 üniversiteden ortak bahar şenliği

Güncelleme Tarihi:

İzmirdeki 6 üniversiteden ortak bahar şenliği
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2009 12:30

İzmir'deki 6 üniversitenin, 14 Mayısta ortak bahar şenliği düzenleme kararı aldığı bildirildi.

Dokuz Eylül Üniversitesi'nden (DEÜ) yapılan açıklamaya göre, 6 üniversite rektörünün İzmir adına hazırlanacak yeni projeleri hayata geçirmek amacıyla kurduğu “İzmir Üniversiteleri Platformu”, ikinci toplantısını DEÜ'nin ev sahipliğinde Buca Dokuzçeşmeler'deki Eylül Köşk'te gerçekleştirdi.

Toplantıya, DEÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Murat Barkan, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halis Püskülcü, İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemali Dinçer ile İzmir Üniversiteleri Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Cengiz Üzün, DEÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hakkı Bahar, Prof. Dr. Sami Aksoy, Prof. Dr. Alp Timur ve Genel Sekreter Prof. Dr. Cem Terzi katıldı.

Toplantıda, üniversitelerin mayıs ayında düzenleyeceği kendi şenliklerinin yanı sıra 14 Mayıs 2009 Perşembe günü “İzmir Üniversiteleri Şenliği” adı altında ortak ve geniş katılımlı bir şenlik düzenlemesi karara bağlandı.

Kentin tamamının sanatsal, kültürel ve sportif etkinliklere sahne olmasını hedefleyen şölenin bu yılki teması, “biz dünyayı çocuklarımızdan ödünç aldık” olarak belirlendi.

Yerel yönetimlerin desteğiyle düzenlenmesi planlanan programda, tüm üniversitelerin öğrencileri ve akademik personeli, halkın da katılımıyla Konak Meydanı'ndan başlayarak Gündoğdu Meydanı'na kadar kortej yürüyüşü yapacak. Denizden İzmir kayıkları ve yelkenlileri korteje eşlik edecek.

İzmir'in iki ucundan (Sasalı ve İnciraltı'ndan) başlayıp Konak'ta sona erecek bir bisiklet turu gerçekleştirilecek. Fotoğraf yarışması, sergiler, söyleşiler, dans gösterileri ve İzmir'in değişik noktalarında akustik konserler gerçekleştirilecek. Etkinlikler, Gündoğdu Meydanı'ndaki konserle sona erecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!