İzmir'de tezgah açma kavgası: 1 ölü

Güncelleme Tarihi:

İzmirde tezgah açma kavgası: 1 ölü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2010 12:15

İzmir'in Bornova ilçesinde, açıkta tütün satan iki grup arasında “pazarda tezgah açma” nedeniyle başlayan husumet, silahlı kavgaya dönüştü. Silahla yaralanan ağabey öldü, kardeşi yaralandı.

Haberin Devamı

Açık tütün satışı yapan ve bir gün önce Bornova Naldöken Pazaryeri'nde birbirlerine yakın tezgah açma nedeniyle kavga ettikleri öğrenilen Adnan Kılınç ile Ö.A, bugün Çamdibi'deki semt pazarında karşılaştı. Burakreis Caddesi'nde dükkanı bulunan Kılınç'ın, Ö.A'nın tezgahını iş yerinin yakınına açmasına tepki göstermesiyle başlayan kavga, tarafların yakınlarının da müdahale etmesiyle büyüdü.

Sopalarla birbirlerine giren grupların kavgası sırasında, bir kişinin tabancayla ateş etmesi üzerine Adnan Kılınç ve kardeşi Burhan Kılınç isabet eden kurşunlarla yaralandı. Ö.A. ve beraberindekiler kaçarak uzaklaştı.

Olay yerine çağrılan ambulanstaki sağlık görevlileri, Adnan Kılınç'ın (40) yaşamını yitirdiğini belirlerken, Burhan Kılınç'ı (37) ambulansla Yenişehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Sırtından vurulduğu öğrenilen Burhan Kılınç'ın, hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi.

Ö.A. ve yanındakilerin 35 BCL 21 plakalı midibüsle kaçtığını belirleyen polis, yakalamak için peşlerine düştü. Zanlıların, evlerine gidip eş ve çocuklarını minibüse bindirerek kaçtığını belirleyen ekipler, şehrin ana kavşakları ve çıkışlarında önlem aldı.

Ö.A'nın kullandığı midibüs ekipler tarafından kovalamaca sonrası Karşıyaka Mavişehir'de durduruldu. Midibüsteki Ö.A'nın da aralarında bulunduğu 16 kişi Karşıyaka İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Olayda silahı kullanan kişinin tespitine çalışıldığı, ilgileri tespit edilmeyenlerin serbest bırakılacakları bildirildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!