İzmir'de rahibi bıçaklayan sanık akıllı çıktı

Güncelleme Tarihi:

İzmirde rahibi bıçaklayan sanık akıllı çıktı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2008 17:32

İZMİR'in Bayraklı semtindeki Saint Antuan Kilisesi'nde ayinin ardından Rahip Adriano Franchini'yi bıçakla yaralayan tutuklu sanık 20 yaşındaki R.B.'nin yargılanmasına devam edildi. Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nden, sanık R.B. ile ilgili mahkemeye gönderilen raporda, herhangi bir rahatsızlığının bulunmadığı, cezai ehliyetinin tam olduğu bildirildi. R.B.'nin tutukluluk halinin devamına karar verildiği duruşma ertelendi.

Haberin Devamı

Karşıyaka 5'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde, bugün, ikinci kez görülen duruşmaya, hakkında, ‘kasten adam yaralamak ve Ateşli Silahlar Kanunu'na Muhalefet’ suçundan 4 yıl hapis cezası istenen tutuklu sanık R.B. ile avukatı İlve Yücesoy katıldı. İtalyan Rahip Adriano Franchini ise gelmedi. Duruşmada, Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nden, sanık R.B. ile ilgili gönderilen rapor okundu. Raporda, R.B.'nin, herhangi bir rahatsızlığının bulunmadığı, cezai ehliyetinin tam olduğu bildirildi. Ayrıca R.B.'nin, herhangi bir bankada para hesabının bulunmadığının belirlendiği de bildirildi.

Ege Üniversitesi Hastanesi'nden mahkemeye gönderilen Rahip Franchini ile ilgili raporda ise, o dönemde hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi. Duruşmada tanık olarak dinlenen Altıntepe Camii İmamı Ali Sakar da “Cemaatle konuşurken yanıma geldi. Büyük bir günah işlediğini söyledi. Ben de gidip polise teslim olmasını söyledim” dedi. Kilisenin temizlik görevlisi Özlem Eren ise, R.B.'yi ayin sırasında gördüğünü, ancak bıçaklama olayını görmediğini anlattı. Rahibi kanlar içinde görünce sağlık ekiplerine ve polise haber verdiklerini dile getirdi.

Duruşma sırasında, R.B.'nin rahat tavırları dikkat çekerken, sakallarını kesip, hilal şeklinde, uçları aşağı sarkık bıyık bıraktığı gözlendi. Sanık avukatı, tanık ifadelerinin ardından R.B.'nin tahliyesini istedi. Mahkeme heyeti, talebi reddederken, R.B.'nin tutukluk halinin devamına karar verip duruşmayı 6 Haziran'a erteledi.

Geçen yıl aralık ayında meydana gelen olayda, Hristiyan olmak istediğini söyleyip rahip Franchini'yi pazar ayinin ardından bıçakla yaralayan R.B., polis tarafından yakalanmıştı. Rahip Franchini'nin şikayetçi olmamasına rağmen tutuklanan R.B. hakkında kamu davası açılmıştı. Sanık R.B. ilk duruşmadaki ifadesinde, “Milli duygularım kabardı, bıçakladım” diye konuşmuştu. Sanık, bu yolla kahraman olmayı amaçladığını da belirtmişti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!