İzmir'de bombalı saldırıda ölen Eraslan toprağa verildi

Güncelleme Tarihi:

İzmirde bombalı saldırıda ölen Eraslan toprağa verildi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2007 16:00

İZMİR'in Buca İlçesi'ndeki bombalı saldırıda hayatını kaybeden 29 yaşındaki Atilla Eraslan'ın cenazesi, gözyaşları içinde toprağa verildi. İrfan-Kevser Eraslan çifti tek çocuklarını son yolculuğuna uğurlarken sinir krizi geçirdi. Ağlamaktan sesi kısılan anne, “Sana ölüm hiç yakışmadı. Ben seni evlendirecektim. İyilik meleğimden ne istediniz. Ben bağıramıyorum düşmanlara siz bağırın” diyerek feryat etti.

Haberin Devamı

CENAZEDEN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Atilla Eraslan, İrfan-Kevser Eraslan çiftinin tek oğluydu. Evlatlarının üzerine titreyen aile, onun şehir dışında okumasını istemeyince Açıköğretim Fakültesi'nin iktisat bölümüne girdi. Askerliğini Ankara ve İstanbul'da yaptı. Ailesi her hafta sonu ziyaretine gitti. 1.5 yıl önce askerden döndü. Uzun süre iş bulamadı. İşçi emeklisi baba, çalışmasından yana değildi ama o üç ay önce Şirinyer Semtinde bir halı mağazasında çalışmaya başladı. Kısa bir süre önce grip oldu. Annesi dün işe gitmemesini, evde dinlenmesini istedi. Ancak o ilacını içip, işe gitti. Atilla Eraslan, dün halı mağazasının önüne park edilen motosikletin sepetine yerleştirilen zaman ayarlı plastik patlayıcılı bombanın patlaması sonucu yaşamını yitirdi. Acı haber, anne ve babanın yüreğine ateş düşürdü.

Haberin Devamı

Bombalı hain saldırıda yaşamını yitiren Atilla Ersalan'ı son yolculuğuna uğurlamak isteyen sevenleri Şirinyer Park Camisi'nde toplandı. İrfan-Kevser Eraslan, Türk Bayrağına sarılı tabut başına konan fotoğrafını okşayıp, oğulları için gözyaşı döktü. Kevser Eraslan'ın başında sürekli sağlık memuru bekledi. Sinir krizi geçiren anne kendine getirildi, sık sık tansiyonu ölçüldü. Kevser Eraslan ağlamaktan kısılan sesiyle kendisini sakinleştirmeye çalışanlara, “Nasıl sabredeyim. Sabır yok. Sizin çocuğunuz ölse durabilir misiniz? Dünya iyisi bir melekti o, kimseye kötülüğü dokunmadı. Gözünün içine baktığım evladımı aldılar benden. Ne yaptı yavrum onlara. Nasıl kıydı zalimler ona? Düşmanlara ben bağıramıyorum, siz bağırın. Başka çocuklar ölmesin. Gripti, ‘işe gitme’ dedim. Dinlemedi. Yavrum, beni de al yanına. Kurban olayım sana yavrum, sabret cennette birlikte olacağız” diyerek faryat etti.

Cenaze töreni için camiye gelen İzmir Valisi Cahit Kıraç ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Kevser Eraslan'ın yanına giderek taziyelerini iletti. Anne Eraslan, Kıraç ve Kocaoğlu'ndan oğlunu katledenleri bulmalarını ve hesap sormalarını istedi. Eraslan'ın yakınları, “Bu anne nasıl yaşayacak? Bu acıya katlanılır mı? Birşeyler yapın. Bu terör bitsin” diyerek bağırdı. Baba İrfan Eraslan, tabut başında ayakta durmakta zorlanınca sandalyeye oturtuldu. Ağlayan baba, “Dik dur. Sen şehit babasısın. Ağlayarak, hainlerin yüzünü güldürme” diyerek, teselli edildi.

Haberin Devamı

Cenaze törenine İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir Milletvekilleri Mehmet Ali Susam, Selçuk Ayhan, Balçova Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Ali Çalkaya, Narlıdere Belediye Başkanı CHP'li Abdül Batur, Güzelbahçe Belediye Başkanı CHP'li Ertan Avkıran, CHP İzmir İl Başkanı Kemal Karataş ile CHP'nin il ve ilçe yöneticileri katıldı.

Dün ailenin evine başsağlığı dilemeye gelen Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İzmir'de olmasına rağmen törene katılmazken, AKP'den sadece Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy hazır bulundu. Cenaze namazından önce konuşan imam, “Hain saldırıya kurban giden Atilla Eraslan, şehit olarak peygamlerin mertebesine yükseldi. Sorumluların en kısa sürede bulunup, adalete teslim edilmesini istiyoruz. Şimdi ah vah demek yerine şehidimizin ardından dua etmeliyiz” dedi.
Kılınan cenaze namazının ardından, tabut omuzlara alınmadan kalabalığa seslenen Vali Kıraç, “Hain bombayı koyanlar en kısa zamanda adalet ve hukuk sistemine teslim edilecekler. Onlar döktükleri kanda boğulacaklar. Acımız büyük, Allah sabır versin” dedi.

Haberin Devamı

Atilla Eraslan'ın cenazesi, dev Türk bayraklarıyla süslenen camiden, ‘Kahrosun PKK’, ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ sloganlarıyla çıkarılarak, cenaze aracına konuldu. Araç camiden ayrılırken 2005 yılında Kuşadası'ndaki bombalı saldırıda hayatını kaybeden 22 yaşındaki Ufuk Yücedeniz'in halası Hüsnüye Öcal da yeğenin fotoğrafını göstererek, “Bizim canımıza da kıydılar. Artık ağlamak istemiyoruz. Gözyaşları dinsin. Atilla'yı tanımıyorduk, destek vermek, acıyı paylaşmak için buraya geldik” dedi.

KIZ ARKADAŞI KATILMADI

Törenden sonra Atilla Eraslan'ın bir yakını“TBMM'de PKK'ya destek veren tüm milletvekillerine lanet olsun. O çatı onlara mezar olsun” diyerek tepki gösterdi. Atilla Eraslan'ın cenazesi Buca Mezarlığı'nda toprağa verildi. Eraslan'ın adının Şule olduğu öğrenilen ve evlilik hazırlığı yaptığı kız arkadaşı cenaze törenine katılmadı.

Haberin Devamı

ÖLÜM ÜÇÜNCÜ DE YAKALAMIŞ

Atilla Eraslan'ın ölüme motosikletin yerini üçüncü kez değiştirirken yakalandığı ortaya çıktı. Eraslan dün sabah halı mağazasını açmak için işyerine gittiğinde kapalı kepenge yaslanmış motosikleti taşıyarak, yandaki sokağa koydu. Trafiğe açık sokaktan araçlar geçemeyince Eraslan, motosikleti bu kez mağazanın kaldırımına taşıdı. Kaldırımda her gün tezgah açan Milli Piyango bayisi Nihat Gündoğdu'nun, motosikletin olduğu yerde satış yapmak istediği ve Eraslan'a “Gel, motosikleti birlikte taşıyalım” dediği öğrenildi. Eraslan, bombanın koyulduğu sepete yakın olan yerden tuttu. Bu sırada bomba patladı ve öldü. Diğer taraftaki Gündoğdu'nun da kol ve bacakları parçalandı. Yakınları Eraslan'ın birinci patlama nedeniyle olay yerinde önlem alan polislere, sahipsiz motosikleti kaldırmaları konusunda uyarıda bulunduğu, ancak polislerin “daha sonra kaldırırız” diyerek, motosikletle ilgilenmediğini öne sürdü. Ancak Emniyet Müdürlüğü bu iddiayı yalanladı.

Haberin Devamı

TEMİZLİK İŞÇİSİNİN TEDAVİSİ SÜRÜYOR

Öte yandan çöp diye süpürdüğü ilk bombanın patlamasıyla ağır yaralanan Mustafa özşefik kaldırıldığı Ege Üniversitesi Hastanesi'nde ameliyat edildi. Ameliyata genel cerrahi, plastik cerrahi ve ortopedi uzmanlarının birlikte girdiğini belirten Anestezi ve Reanimasyon Kliniği Yoğun Bakım Sorumlusu, Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Uyar, hastanın genel durumunun iyi olduğunu söyledi. Uyar, “Üç ekibin birlikte girdiği ameliyatta hastanın bombadan parçalan sağ eli ampute edildi. Sol elinde yanıklar var. Her iki bacakta cilt ve doku kayıpları var. Sağ bacakta kırıklar var, ameliyat edildi. Ayrıca karın ameliyatında bombaya ait parçalar çıkarılıp midede küçük onarım yapıldı. Ameliyat sonrası kliniğimize yatırıldı. Durumu iyiye gidiyor. Solunum cihazından çıkarıldı, bilinci açık. Tedavisi sürüyor. Daha sonra ortopedi ve plastik cerrahi ameliyatı gerekebilir. Hayati tehlikesi yok ancak cilt, doku kayıpları yüzünden enfeksiyon riski var. O nedenle kesin bir şey söylemek mümkün değil. Şu an durumu iyi” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!