Ä°zmir'de belediye otobüsünü yaktılar

Güncelleme Tarihi:

İzmirde belediye otobüsünü yaktılar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2009 10:47

İzmir'in Konak İlçesi'nde DTP'nin kapatılmasını bahane eden göstericiler, belediyeye ait yolcu midibüsü ile bir panzere molotof kokteyli attı. Midibüs tamamen yanarken göstericiler ara sokaklara kaçtı.

Haberin Devamı

OTOBÜS BÖYLE YANDI

BELEDÄ°YE OTOBÃœSÃœNÃœ YAKTILAR / WEB TV  Â

Ballıkuyu ve Kadifekale Semtleri'nde dün akşam saat 22.30 sıralarında meydana gelen olaylarda, DTP'nin kapatılmasını bahane eden bir grup gösterici, belediyenin yolcu midibüsüyle, polis panzerine molotof kokteyli attı. İlk olayda, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait Ballıkuyu- Konak hattında çalışan 35 numaralı yolcu midibüsü, 17- 18 yaşlarında olan kimliği henüz belirsiz 3 kişi tarafından durduruldu. Yüzlerini maske ile gizleyen 3 kişi, şoförü indirdikten sonra yanlarında getirdikleri molotof kokteyleriyle yolcu midibüsünü ateşe verdi. Zanlılar yanlarında getirdikleri molotof kokteylerinin bir kısmını da olay yerinde bırakıp kaçtı. Mahalle sakinleri midibüsün yakılmasına tepki gösterirken, bölgeye çok sayıda çevik kuvvet ekibi sevkedildi.

Haberin Devamı

Kadifekale Semti'nde ise toplanan bir grup polisi taşladı. Göstericilerin dağıtılması için su sıkan panzere de grup tarafından molotof kokteyli atıldı. Göstericiler polisin müdahalesiyle ara sokaklara kaçarak dağıldı. Polis her iki bölgede de geniş çaplı güvenlik önlemi aldı.

2 ZANLI YAKALANDI

Yolcu midibüsüne molotof kokteyli atılması olayına karışan her ikisi de 18 yaşında olan Y.Ö. ile A.Y. yakalandı. Gözaltına alınıp İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü götürülen 2 zanlının işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevkedileceği belirtildi.

Öte yandan olay yerine giden İzmir İl Emniyet Müdürü Ercümen Yılmaz'ın konuyla ilgili bilgi aldığı öğrenilirken, soruşturmanın ise sürdüğü bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!