İzmir'de banka bombacısı yakalandı

Güncelleme Tarihi:

İzmirde banka bombacısı yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2011 14:17

İZMİR’de yanyana iki banka şubesinin önüne kola kutusu içerisinde yaptığı iki el yapımı bombayı patlatan 19 yaşındaki İ.T., terör timlerinin operasyonuyla yakalandı. Terör örgütü PKK’nın Kadifekale semt sorumlusu olduğu gerekçesiyle İ.T.’nin, geçen Kasım ayında mahkemeye sevkedildiği ancak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Geçen çarşamba saat 21.30 sıralarında Karabağlar 4044 sokak üzerinde yan yana iki banka şubesinin önünde patlama meydana geldi. Patlamayla ilgili inceleme başlatan bomba uzmanları, kola kutusuna konulan barut ve havai fişek karışımının yakılan fitille patlatıldığını belirledi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin araştırmalarında, bankanın güvenlik kamerası görüntülerinden ve görgü tanıklarının ifadelerinden patlayıcıyı koyan iki kişinin kimliğini belirledi.

OPERASYONLA YAKALANDILAR

Takibe alının zanlılardan İ.T., Buca ilçesinde düzenlenen operasyonla yakalandı. Mobilyacıda çalışan ve açık lise öğrencisi olan İ.T.’nin, evinin yanındaki çöplüğe attığı patlamaya hazır halde el yapımı bomba da ele geçirildi. Terör örgütünün Kadifekale semt sorumlusu olduğu gerekçesiyle geçen Kasım ayında yakalandıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan İ.T., sorgusunun ardından adliyeye sevkedildi. Olayla ilgili bir kişinin de arandığı bildirildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!