İzmir'de 'Azra' tepkisi

Güncelleme Tarihi:

İzmirde Azra tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2010 22:31

Art arda öldürülen iki genç kadının isimlerinin Balçova'da bir sokağa verilmesine rağmen aynı uygulamanın “Azra” takma adını kullanan travesti Mustafa Has için yapılmamasına tepki gösteren bir grup, Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde açıklama yaptı, üzerinde “Azra Has Sokağı” yazan kartonu temsili olarak cadde üzerindeki bir duvara yapıştırdı.

Haberin Devamı

Bazı sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin “Azra Has İnisiyatifi” adı altında oluşturduğu grup, Kıbrıs Şehitleri Caddesi girişindeki Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür Sanat Merkezi önünde toplandı. Ellerinde “3 kişi öldürüldü, Azra unutuldu, Transfobiye hayır”, “Azra ayıbımızdır”, “Her türden ayrımcılığa hayır” yazılı pankartlar açan grup adına açıklama yapan Özge Çakır, Balçova Belediyesinin, nisan ayında meclis kararı ile Hamdi Ayri tarafından öldürülen Esra Yaşar ile Ayşe Selen Ayla'nın isimlerini iki sokağa verdiğini hatırlattı.

“Azra” takma adını kullanan travestinin isminin hiçbir sokağa verilmediğini belirten Çakır, “Buna gerekçe olarak öldürülen iki kişinin Balçova'da, Azra Has'ın ise başka bir ilçede ikamet ettiği söylendi. Bu açıklama ayrımcılık yapıldığı gerçeğini değiştirmiyor” dedi.

Haberin Devamı

Anayasa ve uluslararası sözleşmelerde ayrımcılık karşıtı hükümlerden örnekler veren Çakır, “Balçova Belediyesi, ayrımcılık yaparak kuyuya bir taş atmıştır. Bu taşı çıkarmak bütün İzmirlilerin görevidir. Biz her türlü ayrımcılığa karşı çıkıyoruz, bu sorunun takipçisi olacağız” diye konuştu. Açıklamanın ardından grup, üzerinde “Azra Has Sokağı” yazan kartonu temsili olarak cadde üzerindeki bir duvara yapıştırdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!