İzmir'de AKP önünde YÖK protestosu

Güncelleme Tarihi:

İzmirde AKP önünde YÖK protestosu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2008 16:52

İZMİR'de Ege ve Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencileri, Yüksek Öğretim Kurulu'nun (YÖK) kuruluş yıldönümünü, önce kampüslerinde, ardından da AKP Konak İlçe Başkanlığı önünde toplanarak protesto etti. Eğitimin paralı hale getirildiğini, üniversitelerin özgürce bilim üretemediğini ileri süren öğrenciler, basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.

YÖK'ün kuruluş yıldönümünü protesto etmek isteyen Ege Üniversitesi öğrencileriyle Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencileri, kendi kampüs alanlarında toplandı. Fakültelerin önünde yürüyerek protesto gösterilerinde bulunan öğrenciler, daha sonra otobüs ve metroyla Basmane Gar'ı önünde biraraya geldi.

AKP ÖNÜNDE PROTESTO

Basmane Meydanı'ndaki AKP Konak İlçe Başkanlığı önüne kadar sloganlarla yürüyen yaklaşık 100 kişilik öğrenci grubu, YÖK, AKP iktidarı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve çocuğa cinsel istismar suçundan tahliye edilmesi gündeme bomba gibi düşen Vakit Gazetesi yazarı Hüseyin Üzmez'e tepki gösterdi. Üzmez'in taciz olayını pankartla protesto eden, hükümetin eğitim politikasını eleştiren öğrenciler adına Aycan Tekin açıklama yaptı. Tekin, YÖK'ün meşru olmadan kurulduğunu ve halen öyle devam ettiğini ileri sürerek, “YÖK üniversitelerimizin zapturapt altına alınması, toplumsal özünden, eleştirel akıldan, eşit, parasız kamusal hizmet içeriğinden, aydın yetiştiren bir kurum olma misyonundan arındırılması için kurulmuştu. Yusuf Ziya Özcan'a kadar da bu işlevini hiç yitirmedi. YÖK şimdi, AKP iktidarının misyonu olan neoliberal düzenlemelerin üniversite ayığını, sonuna kadar götürme derdinde. Ulusalcı, İslamcı, liberal, hangi görüşte olursa olsun, hangi dönem işbaşına kim geçtiyse, üniversitenin ve toplumum kaderini aynı çizgide belirlediler. Bugün AKP sahip olduğu iktidar olanaklarıyla bu özelliklerin hepsini sevk ve idare ettirici konumunda, üniversitenin tepesinde” dedi.

YÖK'ün kaldırılmasını isteyen öğrenciler, talepleri doğrultusunda sloganlar attı. Sıkı güvenlik önlemleri alan polisin müdahale etmediği öğrenciler, basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!