İzmir'de 14 içkili iş yerine ceza yağdı

Güncelleme Tarihi:

İzmirde 14 içkili iş yerine ceza yağdı
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2007 12:04

İzmir'in Basmane semtinde 14 içkili iş yerinde denetim yapıldı. Denetimlerde, toplam 135 bin YTL para cezası uygulandı, bir işletmeci gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Basmane semti Kapılar bölgesi Gaziler Caddesi'ndeki 14 içkili iş yerinde yapılan ve Asayiş Şube Müdür Yardımcısı Hadi Öztekin tarafından yönetilen operasyonda, 2 emniyet amiri, 14 komiser ve 200'ü aşkın polis görev aldı.

Maliye Denetim Koordinasyon Müdürlüğüne ait 7 ekipten oluşan 14 personelin de hazır bulunduğu denetimlerde, iş yerleri idari yönden de kontrol edildi.

Mahkeme kararıyla yapılan ve gece yarısına kadar devam eden kontrollerde, uyuşturucu, ruhsatsız silah ve firari kişiler arandı, iş yeri ruhsatları ve personelin sigortalı olup olmadıkları da denetlendi. Denetimlerde, 322 kişinin sorgusunun yapıldığı, bir iş yerinde yakalama müzekkeresiyle aranan işletmeci Mizgin O'nun yakalandığı bildirildi.
İçkili mekanlarda çalışan 64 kadının Asayiş Şube Müdürlüğüne getirilerek bilgilerine başvurulduğu, kontrollerde 80 kişinin sigortasız çalıştırıldığı belirlendi.

Haberin Devamı

İş yerlerine, sigortasız işçi çalıştırmaları nedeniyle 120 bin YTL, masalara adisyon açılmaması nedeniyle 15 bin 707 YTL para cezası uygulandığı kaydedildi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!