İzmir ve İzmit'te bomba paniği

Güncelleme Tarihi:

İzmir ve İzmitte bomba paniği
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2007 10:27

İzmir'de iki hafta önce peşpeşe yaşanan ve 1 kişinin hayatını kaybedip 9 kişinin yaralandığı bombalı saldırıların ardından bu kez kimliği belirsiz kişilerce, Karabağlar'da girişinde marangoz atölyesi, üstünde Ülkücü İşçiler Derneği Konak Şubesi'nin bulunduğu iki katlı binanın önüne konulan bomba büyük bir gürültüyle patladı. İzmit'te de donanma yolu üzerinde 2 ses bombası patladı.

Haberin Devamı

Bugün saat 01.00 sıralarında 4013 sokakta meydana gelen olayda, Karabağlar Ülkü Ocağı'nın eski binasındaki Ülkücü İşçiler Derneği Konak Şubesi'nin alt katındaki marangoz atöylesinin kapalı kepenklerinin önüne konulan bomba büyük bir gürültüyle patladı. Geceyarısı yaşanan patlamanın ardından uyumaya hazırlanan semt sakinleri, yaşadıkları paniğin ardından sokağa çıktı. Patlamayla birlikte dernek ile çevredeki bazı evlerin ve araçların camları kırıldı, hasar meydana geldi. Patlamada ölen ve yaralanan olmadı.

POLİS ALARMA GEÇTİ

Olay sonrasında Terörle Mücadele Şube müdürlüğü ekipleriyle bomba uzmanları alarma geçti. Güvenlik şeridiyle kapatılan bölgede araştırma başlattı. Toplanan parçalar, bombanın türünün belirlenmesi için inceleme altına alındı.

Haberin Devamı

ŞİRİNLER SEMTİNDE BOMBA CAN ALMIŞTI

İzmir'in Şirinyer semtindeki Menderes Caddesi üzerinde de 2 Ekim'de peşpeşe iki patlama meydana gelmişti. Sabah saatlerinde parka bırakılan bombanın patlamasıyla 2 kişi yaralanmış, 3.5 saat sonra aynı bölgede motosiklete yerleştirilmiş ikinci bombanın patlamasıyla da Atilla Eraslan hayatını kaybederken, 7 kişi yaralanmıştı.

Polis, Karabğlar'daki patlamayla ilgili olarak soruşturma başlattı.

DONANMA YOLUNDA İKİ BOMBA

Donanma Komutanlığı’nın İzmit’e bağlı Bahçecik Beldesi Seymen mevkiindeki bakım onarım atölyesine giden yol üzerinde bu sabah saatlerinde art arda iki ses bombası patladı. Geceden parkedilmiş, aynı semtte oturan vatandaşlara ait bir kamyon ile minibüs arasına bırakılan ses bombası can kaybına yolaçmazken, bu iki araçta hafif hasara yolaçtı. Yoldan geçmekte olan askeri bir aracın da ön camı çatladı.

Olay saat 07.45'de meydana geldi. Ana Üssü Gölcük İlçesi’nde bulunan Donanma Komutanlığı’na bağlı birlik olan Bahçecik Beldesi’nin Seymen mevkiindeki Bakım Onarım Atölyesi yakınında art arda çok şiddetli iki patlama meydana geldi. Atölyeye yaklaşık 100 metre mesafede, E-130 Karayolu’ndan yaklaşık 25 metre içerde, geceden buraya parkedilen ve o semtte oturan vatandaşlara ait bir kamyon ile minibüsün arasındaki ağacın altındaki patlamanın şiddeti her yeri sarstı.

Haberin Devamı

Polisin yanı sıra, Seymen’deki askeri birlikleri de alarma geçiren olayın ardından tüm ekipler buraya sevkedildi. Yapılan ilk incelemede, ses bombasının kamyon ile minibüste çok az hasara yolaçtığı, aynı anda yoldan geçmekte olan ve Renault 19 model bir askeri aracın da ön camında çok az bir çatlama meydana gelmdiği, yakın bölgedeki 5 evin de camlarının kırılmasına neden olduğu belirlendi.

Olay yerinde inceleme yapan Kocaeli Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, bunun bir ses bombası olduğunu belirtti. Namal, bomba parçalarının inceleme için İstanbul’a gönderilmekte olduğunu belirterek, “Tahrip gücü yüksek olsaydı, çıkardığı sesle orantılı olarak patladığı yerde çok büyük hasar meydana getirir ve yerde çukur açardı. Şimdilik kesin bir şey söylemek mümkün değil. Ama muhtemelen ses bombası” dedi.

Haberin Devamı

Patlama yerinin yakınındaki fırın sahibi Turan Çalışkan ise, patlama ile birlikte dışarı fırladığını belirterek, “Çok şiddetli patlama oldu. Depremi yaşadığımız için önce deprem olduğunu sandık” derken, mahalle sakinlerinden Leyla Dindoruk ise, kahvaltılık almak için bakkala giderken patlama sesini duyduğunu ve korkuya kapılarak birçok vatandaş gibi olay yerinden kaçtığını anlattı.

Olayla ilgigli soruşturma çok yönlü sürdürülüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!