İzmir Valisi: Yüreğimiz yanıyor

Güncelleme Tarihi:

İzmir Valisi: Yüreğimiz yanıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2012 09:38

İZMİR’de, katıldığı iftar yemeğinde sabah saatlerinde düzelenlenen terör saldırısına değinen İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç,"Yüreğimiz yanıyor" dedi.

İzmir Fırıncılar Esnaf Odası ve Türkiye Ekmek Sanayii İşverenler Sendikası tarafından İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Lokali’nde verilen iftar yemeğine İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriye Mutlu, Türkiye Ekmek Sendikası İşverenler Sendikası Genel Başkanı Birol Yılmaz, İzmir Fırıncılar Odası Başkanı Nejdet Durmuş, ses sanatçısı İzzet Yıldızhan ve fırıncılar katıldı.

İftarın ardından yaptığı konuşmada sabah saatlerinde düzenlenen terör saldırısına değinen Vali Cahit Kıraç, İzmir ve Türkiye için acı veren bir olay yaşandığını belirtti. Vali Kıraç, "Foça’da askeri servis otobüsüne sabah 08.00 sıralarında düzenlen bombalı saldırıda 11 evladımız, canımız yaralandı. 1 yiğidimiz ise şehit oldu. Şehidimizin naaşı yarın İstanbul’da defnedilecek. Yüreğimiz yanıyor. Bu güzel ülke 74 milyon insanına fazlasıyla yeter. Bin yıldır bu çoğrafyada insanlık örnekleri verdik. Bizim devlet felsefemizde insanı yaşatki devlet yaşasın anlayışı bulunmaktadır. Bu Ramazan gününde masum insanları öldürmek insanların işi olamaz. Bu caniler ne yaptığını bilmiyorlar. Bu insanlar elbet hem Allah katında hem de adalet önünde hesap verecektir. Bu insanların bizim birlik ve bütünlüğümüzü bozmaya güçleri yetmez" dedi.

Terörü kınayan ve fırıncılar konusuna değinen İESOB Başkanı Mutlu, "Diğer büyük kentlere baktığımızda hem fiyat yönüyle hemde kalite yönüyle onlardan daha iyi durmadıyız. Bunu hep birlikte çalışarak başardık göstermiş olduğunuz çabalardan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Yaptığınız iş itibariyle nimetle uğraşıyorsunuz o nedenle size daha fazla görev ve yük düşüyor. Çünkü açları doyurmak sizin işiniz. Bölgenizde fakir fukara yardım edin. Onlara destek olun onlara yardımcı olun ahilik geleneğini devam ettirin. Sizden ricam budur kimsesiz olandan fakir fukara olandan para almayın" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!