İzmir şehit komando er Umut Çiftçi'ye ağlıyor

Güncelleme Tarihi:

İzmir şehit komando er Umut Çiftçiye ağlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2008 14:16

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi kırsalında terör örgütü mensuplarıyla güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan komando er Umut Çiftçi'nin dedesi, büyüttüğü torunu için ağıt yaktı.

Haberin Devamı

İZMİR ŞEHİDİNE AĞLIYOR

Hakkari'de şehit düşen komando er 23 yaşındaki Umut Çiftçi’nin İzmir’in Kemalpaşa İlçesi’nde oturan baba ocağına ateş düştü. Acı haberi İzmir’de anjiyo olan dede Nusret Çiftçi’nin yanında alan anne Hediye ile baba Mahmut Çiftçi, gözyaşlarına boğuldu. Şehit er Umut Çiftçi ile geçen 5 Haziran’da Tunceli’nin Pülümür İlçesi’nde şehit düşen Kemalpaşalı jandarma er İlham Sağlam’ın aynı elektrikçi dükkanında çalıştığı ve çok iyi dost olduğu ortaya çıktı. İki şehidin askere gitmeden önce birlikte çektirdikleri fotoğraf ise görenlerin yüreğini dağladı.

Hakkari'de şehit düşen Kayseri Komando 1'inci Hava İndirme Tugayı'ndan komando er Umut Çiftçi’nin, Örnekköy Mahallesi’ndeki bir tavuk çiftliğinde bakıcı olarak kalan ailesine acı haber tez ulaştı. Kardeşleri ve yakınları fenalık geçirirken, haberi İzmir Bornova Devlet Hastanesi’nde anjiyo olan dede 68 yaşındaki Nusret Çiftçi’yi ziyaretleri sırasında alan anne Hediye ve baba Mahmut Çiftçi gözyaşlarına boğuldu.

Haberin Devamı

Son iki ay içerisinde ikinci kez anjiyo olan dede Çiftçi, torunu için Kürtçe ağıtlar yaktı. “Ona gelen kurşun bize gelsin”, “Kanı yerde kalmasın”, “Bu terör artık dursun” diye gözyaşı döken dede,, ziyaretine gelen iki yakını ile birlikte fenalaştı. Dede Çiftçi ve şehidin teyzesi olduğu öğrenilen iki yakını, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Metanetini koruyan 5 çocuk babası baba Mahmut Çiftçi ise “Söyleyecek birşey yok” demekle yetindi.

DAYIDAN DERS GİBİ KONUŞMA

4 erkek, 1 kız kardeşten en büyüğü olan şehit er Umut Çiftçi’nin bekar olduğu ve elektrikçilik yaptığı belirtildi. 8 aylık asker olan şehit erin askerden dönünce elektrikçi dükkanı açmak istediğini anlatan dayısı Selahattin Gülser, “Ateş düştüğü yeri yakıyor. Kürdü, Çerkezi, Lazı herkes namusuyla ekmek kazanıyor. Diyarbakır’da işsizlik had safhada. Ben bu aileyi buraya getirdim. 8 yıldır buradalar. Hepsi namusuyla ekmek kazanmaya çalışıyor. Artık bu ayrımcılığa bir son verilmesi lazım. Kürt, Türk hepimiz kardeşiz ve aynı dine mensubuz. Bakın Çanakkale’de yatanlar kimler” diye konuştu.

Haberin Devamı

AKP’li Belediye Başkanı Yakup Karaca da, acılı aileye başsağlığı dilerken, “Terör Türk, Kürt dinlemiyor. İnsanımızı katlediyor. Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle terör belasının üstesinden geleceğiz. Şehidimize allahtan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyoruz” dedi.

KAHREDEN KADER

Bu arada, ortaya çıkan bir ayrıntı yürekleri dağladı. Şehit komando er Umut Çiftçi ile 5 Haziran’da Tunceli’nin Pülümür İlçesi’nde PKK’lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit düşen Kemalpaşalı jandarma er İlham Sağlam’ın arkadaş olduğu ortaya çıktı. Çiftçi ve Sağlam’ın, Kemalpaşa Çıraklık Okulu’nu birlikte okuduğu, elektrik eğitimi aldıktan sonra da ‘Ege Elektrik’ ve ‘Arfil’ adlı dükkanlarda işe başladığı belirtildi. Askerden dönünce ayrı ayrı elektriçi dükkanı açmayı hayal eden iki arkadaşın, İlhan Sağlam’ın askere gitmesiyle yollarının ayrıldığı öğrenildi. İki şehidin birlikte çekilen fotoğrafları yürekleri dağladı.

Haberin Devamı

Şehit komando er Umut Çiftçi, yine İzmir'de şehit düşen Ferdi Sefa Kılıç için yarın öğle vakti İzmir Bostanlı’da birlikte tören düzenlenecek. Çiftçi Kemalpaşa’da, Kılıç ise İzmir'de toprağa verilecek.

‘BU DÜKKAN İKİ ŞEHİT VERDİ’

İlhan Sağlam ve Umut Çiftçi’nin askere gitmeden önce son çalıştığı yer alan Metin Elektrik’in sahibi Metin Demir duygularını şöyle dile getirdi:

“İlhan ve Umut çok iyi dosttu. Çok fakir bir çocuk olan Umut çoğu zaman evine gitmeyip dükkanın arkasındaki depoda kalıyordu. İlhan da onu yalnız bırakmamak için bazen yakında duruyordu. Her türlü elektrik tesisatı döşemesinde birlikteydiler. Bazen trafo yapılırken ikisi de cambaz gibi elektrik direklerine çıkıp işlerini yaparlardı. İkisi de çok yetenekli elektrikçilerdi. İlhan şehit düşünce Umut da gönüllü olarak askere gitmek istedi. Komando yazıldı ve gitti. Arkadaşı için çok üzülüyordu. Onun intikamını alıp kanını yerde bırakmayacağını söylüyordu. 1 hafta önce Umut ile telefonda görüştüm. Yeni operasyondan geldiklerini, çok yorgun olduğunu ama bu işi vatan için yaptıklarını söyledi. 1 yıl içerisinde bu dükkandan iki şehit verdik. Şimdi 1 ay sonra başka bir çırağım da askere gidecek. Ne yapacağımızı şaşırdık. Allah terör örgütünün belasını versin.”


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!