İzmir kitapla buluşuyor

Güncelleme Tarihi:

İzmir kitapla buluşuyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 1999 00:00

Haberin Devamı

Bu yıl dördüncü kez düzenlenecek olan Tüyap İzmir Kitap Fuarı, bugün Kültürpark'ta açılıyor. Ana teması Anılarda Edebiyat olarak belirlenen fuar, 21 Mart tarihine kadar sürecek.

Açılışı Türkiye Yazarlar Sendikası'nın yeni başkanı Cengiz Bektaş tarafından yapılacak olan fuar, 21 Mart tarihine kadar sürecek.

Türkiye'nin önde gelen 100'ün üzerinde yayınevinin katılımıyla düzenlenen fuarda, Türkiye Yazarlar Sendikası, PEN Yazarlar Derneği, Edebiyatçılar Derneği gibi yazar örgütleri ile çok sayıda sivil toplum örgütünün de etkinlikler düzenleyecek.

Fuar boyunca, konferans, sergi, söyleşi, açık oturum ve sergi gibi 47 etkinlik gerçekleşecek. Düzenlenen imza günlerinde ise 225 yazar okurlarıyla yüzyüze sohbet etme imkanı bulacak.

Fuar kapsamında, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin Çizgilerde Basın konulu karikatür sergisi, Hasan Barışcan'ın Ege Kartpostalları ve Vedat Açıkalın'ın Sanatçı Portreleri sergisi, Karikatür Vakfı'nın Nezih Danyal ve Avrupalı Çizerler Karma Karikatür sergisi görülebilecek.

Geçen yıl 149 bin kitapsever tarafından ziyaret edilen fuarın dördüncü yılında, TÜYAP ile Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Doğu ve Güneydoğu illerindeki okullar, il, ilçe ve köylerdeki kitaplıklar için Kültür Kitapları Bağış Kampanyası da düzenleyecek.

Fuarın ilk günü olan bugün Cumhur Tanrıver'in Antik Devirde Sosyal Dayanışma ve Dernekler konferansı, Aydın Boysan'ın Anılar ve İnsanlar, Cevat Çapan'ın Edebiyatçı Anıları, Fethi Naci'nin Türkiye'de Eleştiri Var mı?, Emre Kongar'ın Cumhuriyet Gazetesi'nin 75. Yılı-21. Yüzyılda Türkiye, Kamil Masaracı, Semih Poroy ve Nezih Danyal'ın Karikatür ve Mizah başlıklı söyleşisi ile Hikmet Çetinkaya ve Fikret İlkiz'in katılacağı Cumhuriyet'in 75. Yılı Şeriatçı Örgütlenme ve Faili Meçhul Cinayetler Süreci-Nur Kampları, Komando Kampları paneli dinlenebilecek.

Bunun yanısıra Metin Duran, Metin Çulhaoğlu, Şükrü Erbaş, Şükrü Tül,Hüsnü Ovacık, Demirtaş Ceyhun, Habib Bektaş, Türkan Saylan, Kemal Bayıldıran,Sanay Atın, Akgün Akova fuar boyunca düzenlenen söyleşi, panel ve konferanslara konuk olacak.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!