İzmir Gaziemir'de ADSL kabloları kesildi

Güncelleme Tarihi:

İzmir Gaziemirde ADSL kabloları kesildi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2007 15:33

İZMİR'in Gaziemir İlçesi'ne bağlı Sarnıç Beldesi'nde, Türk Telekom'a ait telefon ve internet erişimi sağlayan ADSL kablolarının kesilmesi, hayatı olumsuz etkiledi. 450 aboneye hizmet verilemezken, polis, kabloların, hırsız veya grevdeki işçiler tarafından kesilip kesilmediğini belirlemek için çalışma başlattı.

Haberin Devamı

Bugün, sabah saatlerinde, Türk Telekom İl Müdürlüğü'nü arayan, çoğunluğunu Sarnıç Beldesi'ndeki fabrikaların oluşturduğu aboneler, ADSL ve telefon hatlarında arıza olduğunu bildirdi. İhbar üzerine hattın geçtiği Çamlık Caddesi'ne giden ekipler, yer altındaki kabloların kesildiğini belirledi. Haber verilmsiyle gelen polis de olay yerinde incelemelerde bulundu, parmak izi araştırması yaptı.

Kabloların kesilmesi sonucu, büyük bölümünü fabrikaların oluşturduğu 450 aboneye hizmet verilemedi. Türk Telekom ekipleri, onarım çalışmalarına başlarken, olayı duyup gelen ve onarımı engellemek istedikleri öne sürülen Haber- İş Sendikası üyeleri ile aralarında kısa süreli gerginlik yaşandı. Polisin araya girmesiyle gerginlik büyümeden önlenirken, Haber- İş Sendikası Mali İşler Sekreteri Şenol Ateş, “Grev kırıcılığının önlenmesi için olay yerine gittik. Ancak fabrika çalışanları ve çevredeki vatandaşlar üzerimize saldırdı. Grev bizim kanuni hakkımız. Bize saldıranlar ve grev kırıcılığı yapanlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

Olayla ilgili soruşturmayı sürdüren polis, ilk incelemede, yeraltındaki kabloların teknik kişi veya kişiler tarafından kesilmiş olduğu izleniminin edinildiğini kaydetti. Tüm ihtimalleri değerlendirdiklerini belirten polis, kabloların, hırsız veya grevdeki işçiler tarafından kesilip kesilmediğini belirlemek için araştırmalarının devam ettiğini kaydetti.

Öte yandan, grev nedeniyle yeni abonelik için yapılan başvuruların ve arızaların giderilmesinin de uzun sürdüğünü belirtildi. Son günlerde arızalanan telefon hattı sayısında da artış olduğu öne sürüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!