Ä°zmir’de bir gecede 13 bebek öldü

Güncelleme Tarihi:

İzmir’de bir gecede 13 bebek öldü
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 22, 2008 00:00

İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Hastalıkları Kliniği’nde tedavi gören immatür ve prematüre (ağırlıkları 800-1200 gr arasında) 13 bebek bir gecede hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

İzmir'deki Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Hastalıkları Hastanesi Yeni Doğan Ünitesi'nde 11 saat içinde 12 bebeğin yaşamını yitirmesinin İl Sağlık Müdürlüğü´ne bildirildiği, İl Sağlık Müdürlüğü´nün de Sağlık Bakanlığı´na bilgi verdiği, ancak konunun adli makamlara dün saat 18.00´e kadar iletilmediği anlaşıldı. Olayla ilgili çalışmaları yürüten savcı, konunun adli makamlara iletilmemesinin bir ihmal olduğunu belirterek, bununla ilgili de soruşturma başlatacağını kaydetti.

41 BEBEKTEN 13´Ü ÖLDÜ

 

Ölümlerin yaşandığı Yeni Doğan Ünitesi´nde 30 kuvöz 15 beşik bulunduğu öğrenildi. Ünitede toplam 41 bebeğin tedavi altında tutulduğu, bunlardan 12´sinin dün saat 20.00 ile bugün saat 07.00 arasında yaşamını yitirdiği, 13´üncü bebeğin ise dün saat 19.30 sıralarında öldüğü belirlendi. Yeni Doğan Ünitesi´nde 28 bebek daha bulunduğu ifade edildi. Prematüre bebeklerde böyle büyük ünitelerde günde altı bebeğin ölümünün normal kabul edildiği, o yüzden ölen ilk beş bebeğin cenazelerinin, enfeksiyondan şüphelenilmeyerek ailelerine teslim edildiği öne sürüldü. Bebek ölümlerinin ardından Yeni Doğan Ünitesi´ne giriş çıkışlar durduruldu, birimde karantina benzeri önlemler uygulamaya konuldu.

Â

Haberin Devamı

ÖLEN SON 8 BEBEKTEN 6´SI KIZ

 

Hastane enfeksiyonu yüzünden öldükleri sanılan ve cenazeleri İzmir Mezarlıklar Müdürlüğü morgunda bulunan 8 bebekten 6´sının kız, 2´sinin erkek olduğu bildirildi. Ailelerine teslim edilen diğer 5 bebeğin toprağa verilip verilmediğinin araştırılacağı, defnedildilerse otopsi yapılmak üzere mezarlarının açılacağı dile getirildi. İzmir Emniyeti Cinayet Büro Amirliği ekipleri de olayla ilgili soruşturma yapmaya başladı.

 

8 BEBEĞİN İSİMLERİ

 

İzmir Mezarlıklar Müdürlüğü´ndeki 8 bebeğin soy isimleri şöyle: ``Sönmez bebek, Akman bebek, Özcan bebek, Yener bebek, Aydın bebek, Sezgin bebek, Özkan bebek ve son olarak ölen Yaylak bebek.''

 

Haberin Devamı

ACILI AİLE: ´HASTANEYİ ARADIĞIMIZDA ÖLDÜĞÜ SÖYLENDİ AMA GEREKÇESİ SÖYLENMEDİ´ 

 

İzmir´deki Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Hastalıkları Hastanesi Yeni Doğan Ünitesi´nde yaşamını yitiren bebeklerden birinin annesi Nazife ve babası Özcan Akman, acıya boğuldu. Bornova İlçesi´ne bağlı Altındağ Semtlerindeki evlerinde yasa boğulan ve morgtaki bebeklerinin cenazelerini almayı bekleyen çiftten ev hanımı anne Nazife Akman, sinir krizleri geçirirken, yakınları tarafından güçlükle teskin edildi. Acılı anne Akman, 13 yaşında Haluk adında bir çocuğu bulunduğunu, öncelikle onun, daha sonra kendilerinin kardeş istemesi nedeniyle doğuma karar verdiklerini söyledi. Daha kucağına almadığı bebeğinin ardından gözyaşı döken anne Akman, ``Kız bebeğim, 28 haftalıkken 1 kilo 100 gram ağırlığında dünyaya geldi. Erken doğum olması ve ciğerlerinin gelişmemesi nedeniyle küvöze alınmasına karar verildi. 1.5 ay yatacağı söylendi. Ancak, hazırlıklı olmamızda istendi. 10 Eylül´de hastaneye yatırıldı. Eylül ayında doğduğu için Eylül adını verecektik. Ancak, dün, hastaneyi aradığımızda öldüğü söylendi. Gerekçesi söylenmedi. Acımız çok büyük. Biz onsuz nasıl yaşarız'' dedi.

 

ŞİKAYETÇİYİM

 

Tekstil işçisi baba Özcan Akman ise, doğumdan önce, eşinin rahatsızlanmasıyla birlikte kentteki beş hastaneyi kontenjan olmadığı gerekçesiyle dolaştıklarını, Sağlık Bakanlığı´na mektupla başvurunca Ege Kadın Doğumevi´ne kabul edildiklerini, doğumdan sonra Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Hastalıkları Hastanesi Yeni Doğan Ünitesi´nde küvöze alındığı söyledi. Baba Akman, bebeğinin, cumartesi gecesi saat 22.30´da öldüğünü öğrendiklerini, ancak hastane tarafından kendilerine haber verilmediğini ileri sürdü. Baba Akman, dün, saat 15.30 sıralarında arayınca kendilerine bebeklerinin öldüğünün söylendiğini, haber verilmemesiyle ilgili sorduğunda, ``Evinizi telefonla aradık. Yakınınıza haber verdik'' denildiğini ancak böyle birşeyin yaşanmadığını, ihmalin söz konusu olduğunu dile getirdi. Ünitede titiz davranıldığını belirten Akman, polisin ifadelerine başvurduğunu, şikayetçi olduklarını belirtti. Akman, kız bebeklerini Samsun´da toprağa vereceklerini de sözlerine ekledi.

 

Haberin Devamı

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!