İzmir CHP'de merkez yoklaması krizi

Güncelleme Tarihi:

İzmir CHPde merkez yoklaması krizi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 1999 00:00

Haberin Devamı

CHP'nin İzmir'de Büyükşehir Belediyesi'yle 4 ilçenin belediye başkan adaylarının merkez yoklaması, diğer ilçe ve beldelerde ise adayların ön seçimle belirlenmesi kararı örgütte tepkilere yolaçtı.

İl Başkanı Bülent Baratalı ile eski belediye başkanı Yüksel Çakmur'un aday adayı olduğu Büyükşehir Belediye başkanlığı için merkez yoklaması kararı, Çakmur'u parti içinde destekleyen gruplarca protesto edildi. Genel Merkeze ve gazetelere çektikleri fakslarda CHP üyesi olmadıklarını belirtip, ‘‘İzmirli seçmenler yıllardır Çakmur'suz belediyenin ağırlığı altında ezildik. Umutla seçimi bekledik, CHP yönetiminin halkın sesime kulak vereceğini umduk. Ne yazık ki parti yöneticileri İzmir'in sesine kulak tıkadı’’ dediler.

Bu arada Baratalı karşısında il kongresinde aday olan Aydın Erten başta olmak üzere Konak delegesyonu içerisinde yeralan DİSK Bölge temsilcisi Musa Çam, Ali Yılmaz ve bir grup delege İl Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyerek, merkez yoklaması yöntemini eleştirdi. Aydın Erten, CHP Genel Merkezi'nin kongreden aldığı yetkileri yanlış biçimde kullandığını belirtti, Erten, ‘‘İzmir seçmeni seçme özürlü değildir’’ dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!