İzmir bombacıları eylemi kahvehaneden izlemiş

Güncelleme Tarihi:

İzmir bombacıları eylemi kahvehaneden izlemiş
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2007 16:38

İZMİR'in Şirinyer semtinde, geçen 2 Ekim'de halı mağazası çalışanı Atilla Eraslan'ın öldüğü 9 kişinin de yaralandığı iki patlamanın faili oldukları öne sürülen 7 kişinin sorgusu sürüyor. Takip edilen zanlılarla birlikte bombaları getiren ve düzeneğini hazırlayan kuryeyi de yakalamayı planlayan polisin, tezkerenin mecliste kabulünun ardından, Kuzey Irak'ta bulunan Rezzan kod adlı teröristten eylem talimatının gelmesi üzerine operasyonu erkene aldığı belirtildi.

Haberin Devamı

3.5 saat arayla ve birbirlerine yaklaşık 80 metre uzaklıkta meydana gelen iki patlamada işçi Atilla Eraslan hayatını kaybetmiş, 9 kişi de yaralanmıştı. Çevredeki işyerlerinin güvenlik kameraları kayıtlarıyla, ellerindeki delilleri değerlendiren Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bombalı motosikleti koyduğu belirlenen hırsızlık suçundan sabıkalı 31 yaşındaki F.Y., ikiz kardeşi M.Y. ve kendilerine yardım yataklık ettikleri öne sürülen akrabaları 34 yaşındaki Z.T. eşi aynı yaştaki M.T., kuzeni 50 yaşındaki A.T., diğer yakınları 30 yaşındaki M.T. ve 44 yaşındaki M.T.'yi gözaltına aldı.

SALDIRI GÖRÜNTÜLERİNİ KAHVEDE İZLEMİŞ

Sorguları devam eden zanlıların verdiği bilgilerle bombalı saldırının içyüzü de aydınlanmaya başladı. Gözaltınadki Z.T.'nin örgütle bağlantıyı sağladığı, Mardin'den patlayıcıları getiren kuryeyi de otogarda karşıladıktan sonra F.Y. ve ikiz kardeşi M.Y. ile buluşturduğu belirlendi. Z.T.'nin ayrıca patlayıcıların düzeneğini hazırladıktan sonra İzmir'den ayrılan kuryeyi evinde misafir ettiği de tespit edildi. Yakalandıktan sonra görüntü almaya çalışan gazetecilerin tepki gösteren zanlılardan F.Y.'nin, bombalı saldırının ardından, evinde televizyon bulunmadığı için yakındaki bir kahvede saldırı görüntülerini izlediği anlaşıldı.

Haberin Devamı

TEZKERE GEÇİNCE OPERASYON YAPILDI

Bombalı saldırılardan sonra başlatılan soruşturma sonrasında polis ekiplerinin, bombaları yerleştiren F.Y. ve kendisine yardım ettikleri belirlenen 6 zanlının kimliğini belirleyerek takibe başladıkları bildirildi. Bombaları getirip düzeneği hazırlayan kuryenin F.Y. ile tekrar buluşacağı bilgisi üzerine, takibini sürdüren polisin, tezkerenin mecliste kabul edilmesinin ardından, Kuzey Irak'ta bulunan Rezzan kod isimli teröristen eylem yapmaları talimatının geldiği, bu nedenle operasyonu erkene alarak, zanlıların yakaladıkları açıklandı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!