Şarkıcı İzel mahkemelik oldu

Güncelleme Tarihi:

Şarkıcı İzel mahkemelik oldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2006 11:30

Şarkıcı İzel, ressam Harun Antakyalı'nın halka açık mekanda yer alan tablosunu sanatçıdan izin almadan klibinde kullandığı gerekçesiyle 18 bin YTL tazminata mahkum oldu.

Ressam Harun Antakyalı, Karaköy 4 no'lu antrepolun duvarlarına 42 metrekarelik yüzeyi kapsayacak şekilde çizdiği tablosunun İzel'in “Kime Zarar” isimli klibinde izinsiz fon olarak kullanılması üzerine “telif haklarının mali ve manevi anlamda ağır ihlali” iddiasıyla 30 bin YTL'lik tazminat davası açtı.

Mahkeme, Antakyalı'nın tablosunun izinsiz kullanıldığı gerekçesiyle şarkıcı İzel ile söz konusu klibi yayınlayan Kral TV'yi toplam 18 bin YTL tazminat ödemeye mahkum etti.

Mahkeme, ayrıca Türkiye düzeyinde yayınlanan bir gazetenin kültür ve sanat sayfasında ve ilgili televizyon kanalında kararın ilan edilmesine de hükmetti.

“Büyük yüzeylerin ressamı” olarak tanınan ve Türkiye'nin pek çok ilinde gerçekleştirdiği canlı performanslarla geniş yüzeylere tablo çalışmaları yapan Antakyalı, tazminat davasına konu olan resimlerini 2001 yılında 20 bin kişi için düzenlenen yılbaşı eğlencesinde 42 metrekarelik bir düzeyi kapsayacak şekilde Karaköy 4 no'lu antrepolun duvarlarına çizmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!