İYİ Parti’de ‘Şeyh Said’ krizi

Güncelleme Tarihi:

İYİ Parti’de ‘Şeyh Said’ krizi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2023 07:00

İYİ Parti’de İstanbul Milletvekili Salim Ensarioğlu’nun “Şeyh Said”e yönelik açıklamaları krize neden oldu. Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak, partinin tepkisini şöyle ortaya koydu: İstanbul Milletvekili Ensarioğlu’nun, İYİ Parti’nin kuruluşundaki temel değerlerini ve bugüne kadar sürdürdüğü siyasi mücadele ve tutumunu yok sayan bu açıklamasını asla kabul etmiyoruz.

Haberin Devamı

Diyarbakır’da kayyum yönetimindeki Büyükşehir Belediyesi, yapılacak yeni yola Şeyh Said Bulvarı adını vereceğini duyurmuştu. Bu karar bazı siyasetçilerin tepkisine neden olmuştu. İYİ Partili Kürşad Zorlu da, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde; “Bu işlemin gayesi kabul edilebilir olmadığı gibi, söz konusu işlem yasal mevzuata aykırıdır” değerlendirmesini yapmıştı.
Yaşanan tartışmalara sosyal medyadan yaptığı açıklama ile katılan Ensarioğlu “Son günlerde Diyarbakır’da bir bulvara bölgemizin en önemli değerlerinden Şeyh Said efendinin isminin verilmesi üzerinden başlayan tartışmalarda bölgenin toplumsal ve dini değerlerinden birine dönüşen Şeyh Said’e yönelik ithamları şiddetle reddediyorum” dedi.

MİLLİ GERÇEKLERE AYKIRI

Haberin Devamı

Ensarioğlu’nun açıklaması İYİ Parti yönetiminden tepki gördü. Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak, partinin tepkisini şöyle ortaya koydu: “İstanbul Milletvekili Ensarioğlu’nun, İYİ Parti’nin kuruluşundaki temel değerlerini ve bugüne kadar sürdürdüğü siyasi mücadele ve tutumunu yok sayan bu açıklamasını asla kabul etmiyoruz. Milli Mücadele’nin ruhuna ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu iradesinin ortaya koyduğu tarihi ve milli gerçeklere aykırı paylaşımını reddediyoruz. Böyle bir anlayışın partimizle hiçbir ilişkisi yoktur ve bundan sonra da olamayacaktır. Söz konusu paylaşımla alakalı, Genel Başkanımızın talimatlarıyla, gereken disiplin süreci ivedilikle başlatılmıştır.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!