'İttifak stratejik değil taktik konu'

Güncelleme Tarihi:

İttifak stratejik değil taktik konu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2018 00:22

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin gündeme taşıdığı yerel seçim ittifakına ilişkin, “İttifak bizim için stratejik değil taktik bir konu, zaman içinde şartların olgunlaşmasına bağlı olarak konuşulabilir” dedi. Kurtulmuş, dün kahvaltıda bir araya geldiği gazetecilere şunları söyledi:

Haberin Devamı

ATILMIŞ BİR ADIM YOK
“Şu anda ittifak konusunda konuşulmuş bir şey, atılmış bir adım yok. Sadece ortada olan bir söz ya da temenni halinde. AK Parti’nin bugüne kadarki en önemli özelliği, karakteristiği her bölgede iddialı bir şekilde seçime giriyor olmasıdır. Yerel seçimlerde de stratejisi her seçim bölgesinde en güçlü adaylar çıkararak seçime girmesidir. İttifak meselesi, AK Parti için stratejik değil, taktik bir adım mahiyeti taşıyor. Şu anda konuşmak için erken.

24 Haziran gösterdi ki bazı illerde AK Parti seçimi kazanmasın diye enteresan ittifaklar ortaya çıktı. İstanbul’da CHP’nin kalesi bazı ilçelerde HDP’nin yüksek oy alması gizli ittifakın göstergesi. Şimdi de bu, AK Parti seçimi kazanmasın diye önümüze gelebilecek meselelerindendir. Biz parti olarak her yerde seçimi alma kararlılığıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Esas olan her partinin seçimlere kendi adaylarıyla girmesidir, ama şartlar gerektirirse de konuşulur.

ADALET, TEVAZU, EHLİYET
Adaylarda kriterlerimiz adalet, tevazu, ehliyet, liyakat ve millete sadakat sahibi olmasıdır. Falanca hocaya, locaya değil, millete sadakat önemli. Bu seçim Cumhurbaşkanımızın ve AK Parti kurumsal kimliğinin taşıyacağı bir seçim olmayacak, adaylar kurumsal kimliği yukarı taşıyacak. Her adayın partiye katkı sunacak kişiler olması gerekir. Cumhurbaşkanımızın en büyük başarısı fakir sofralarında oturabilmesidir. Şehri yöneten insanların da kendisi gibi olmasını istiyor.”

ORDU YORUMU: OLMUŞ BİTMİŞ MESELE
KURTULMUŞ, belediye başkanlarıyla ilgili “Geçmişte bazı yanlış tercihler mi yapıldı?” sorusu üzerine “Yanlış tercihler demeyelim de... Dünya hayatı bir imtihan. Siyasetçi için de en büyük imtihanlardan biri makam mevkilerdir. Bunları sahi zannederseniz, sizi ayaklar altında parçalar. Buradaki esas uyarımız budur. Bunların hepsi gelip geçicidir. Dünya Sultan Süleyman’a bile kalmadı. İktidarın verdiği gücün bir yıpratıcılığı da var” diye konuştu.

Kurtulmuş, kendisini hedef alan tweet’leriyle gündeme gelen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın istifasına ilişkin de, “Olmuş bitmiş bir mesele, sayın belediye başkanımız istifa etmiştir” dedi.

BAKMADAN GEÇME!