İTO'dan Sivas'a ilköğretim okulu

Güncelleme Tarihi:

İTOdan Sivasa ilköğretim okulu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2010 16:31

İstanbul Ticaret Odasının (İTO), Sivas'ta ilköğretim okulu yaptıracağı bildirildi.

Sivas Valisi Ali Kolat, Yıldızeli ilçesine bağlı Şeyhhalil, Yavu ve Kavak beldelerini ziyaret etti. Şeyhhalil beldesinde İTO'nun yaptıracağı ilköğretim okulu alanını gezen, Belediye Başkanı Necmi Gündüz'den bilgi alan Vali Kolat, okul için haziran ayında protokol imzalanacağını söyledi.

İTO'ya okul için 10 dönümlük alan tahsis edileceğini belirten Vali Kolat, protokolden sonra derslik sayısının kesinleşeceğini bildirdi.

Şeyhalil İlköğretim Okulunu da ziyaret ederek birinci sınıf öğrencileriyle sohbet eden Vali Kolat, kalabalığı görünce ağlamaya başlayan Sinan adlı öğrenciyi çikolata ve top vererek susturmak istedi. Çikolata ve topu almayan minik öğrenci, ağlamaya devam etti.

Vali Kolat, Şeyhhalil Belediyesi ve sağlık ocağını ziyaret ettikten sonra Yavu Belde Belediyesine geçerek, belediye başkanı Kenan Batur'dan çalışmaları hakkında bilgi aldı. Beldede kapatılan iplik fabrikasının arazisini de gezen Vali Kolat, lise öğrencileriyle el topu oynadı. Vali Kolat, Kavak Beldesi'ni de ziyaret ederek, belediye başkanı Vahip Yalçın ile görüştü.

Beldelerin kısıtlı imkanlara rağmen güzel çalışmalar yaptıklarını belirten Kolat, “Bazı sorunları yerinde tespit ettik. Bu konularda elimizden gelen desteği Valiliğimiz, Özel İdare ve il genel meclisi üyeleriyle birlikte vermek bizim görevimiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!