İTO Başkanı Mehmet Yıldırım

Güncelleme Tarihi:

İTO Başkanı Mehmet Yıldırım
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2000 00:00

Haberin Devamı

Suçlu Servis Araçları Odası

Hürriyet İstanbul'un gündeme getirdiği okul servisleri konusunda İstanbul Ticaret Odası Başkanı Mehmet Yıldırım da bir açıklama yaptı. Öğrenci taşımacılığının yıllardır Ticaret Odası üyesi olan firmalar tarafından yapıldığını hatırlatan Yıldırım'ın söyledikleri kısaca şöyle:

SORUN ESNAF ODASIYLA BAŞLADI:

Okul servisleri konusunda herhangi bir yasal düzenleme bulunmamasına rağmen 1993'e kadar ciddi sorunlarla karşılaşılmazken, İstanbul Servis İşletmecileri Esnaf Odası'nın kurulmasından sonra sektörde karşılaşılan sorunların niteliği ve niceliği değişmiştir.

AMAÇ PLAKA TAHDİDİ:

Dört yıl önce başlattıkları karalama kampanyalarına her geçen gün yenilerini eklemekte odamız üyesi firmaların yanısıra çocuklarımızı emanet ettiğimiz milli eğitimimizin değerli yöneticileri, öğrenci velilerinden oluşan okul aile birlikleri ve koruma derneklerinin tamamını rüşvet alıp vermekle suçlamaktadır. Bu kampanyaların altında plaka tahdidi çıkarmak suretiyle sektörde tekel yaratmak ve istedikleri ücreti piyasalarda oluşturmak yatmaktadır.

ANKARA'DAKİ ANAYASA'YA AYKIRI:

Öğrenci taşımacılığı hizmeti veren şirketlerin adına kayıtlı ticari plakalı aracı olmadan sözleşmeli araçlarla öğrenci taşıyamaz şeklindeki Ankara Valiliği'nce alındığı iddia edilen karar gerçekte serbest ticaret ilkelerine aykırı. Bu hizmeti yıllardır bilen İstanbul'un yerel yöneticileri kadar konuyu bilmeyen ve sözkonusu kampanyaların altında yatan gerçek niyeti göremeyen Ankara Valiliği'nin Anayasa'nın çalışma ve sözleşme hürriyetine de aykırı davrandığı açıktır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!