İtlaf ederken insancıl olun

Güncelleme Tarihi:

İtlaf ederken insancıl olun
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2006 00:18

Merkezi Almanya’nın Bonn kentinde olan ve 700 derneğin üye olduğu Almanya Hayvanları Koruma Birliği, Türkiye’de yapılan kuş gribine karşı kanatlı hayvanların itlafı çalışmalarında daha insancıl yöntemler kullanılmasını istedi.

Birliğin basına ve Türkiye nezdinde Berlin Büyükelçisi M. Ali İrtemçelik’e gönderdiği faksta, medyada yayınlanan itlaf edilen kanatlı hayvanların canlı olarak plastik torbalara konularak toprağa gömülmesi ya da yakılması görüntülerinin insanları şok ettiği belirtildi.

ŞİKAYETÇİ ÇOK

Birlik, Türk hükümetinden kuş gribine karşı yürüttüğü mücadelede kanatlı hayvanların itlafı sırasında onlara acı çektirmeden, işkence etmeden daha insancıl yöntemler kullanmasını istedi. Türkiye’nin insanların sağlığını korumak için çabuk ve etkili hareket etmesi gerektiğinin bilincinde olduklarını belirten birlik, hayvanların yok edilmesinde de başka yöntemler bulunduğunu ve bunların uygulanmasını talep etti. Birlik yetkilileri, konuyla ilgili görüntülerin yayınlanmasından sonra kendilerine faks, mektup ve telefon ile bir çok kişinin başvurduğunu söylediler. Açıklamada şimdiye kadar büyük sempati duydukları Türkiye’de yürütülen itlaf çalışmalarının hayvan koruma örgütlerinin gözetiminde yürütülmesi istendi

Komşu şimdiden önlem alıyor

TÜRKİYE’de ortaya çıkan kuş gribi nedeniyle Avrupa Birliği’nin de uyarısı üzerine alarm veren komşularımız işi sıkı tutuyor. Bulgaristan ve İran’ın Türkiye sınırı yakınındaki bölgelerinde kanatlı itlafı ve dezenfekte operasyonları yapılırken, kuzey komşumuz Gürcistan’ın köylüleri yetkililer gelmeden kendi kümes hayvanlarını itlaf etmeye başladılar. Gürcistan topraklarına giren her aracı dezenfekte ediyor. Başkent Tiflis’e 50 km mesafedeki Azeri sınırında Sağlık Bakanlığı görevlisi Bedri Lomidze, dezenfekte işlemini uyguluyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!